EiENN7
Decapat
Daha fazla
- Minidump Rapor Linki
- https://www.mediafire.com/folder/0ki4uezodjmq4/Minidump
- RAM
- Crucial Ballistix 16GB(8x2) DDR4 3000Mhz
- SSD veya HDD modeli
- Kioxia Exceria LRC10Z500GG8 PCI-Express 3.0 500 GB
- Ekran kartı
- Evga GTX 1660 Super
- Anakart
- MSİ B450-M A-PRO MAX
- İşlemci
- Ryzen 5 3500x
1 yıldır mavi ekran sorunları yaşıyorum 7,8 ay kullanmadım bilgisayarı ama kullanmadan önce de bu sorunlar vardı, şu an her saniye mavi ekran yiyorum (artık siyah ekran yapmışlar geceleri flash yemiş gibi oluyordum) bilgisayar boşta kalınca bu sorun oluyordu fakat şu an boşta kaldıktan sonra kullanmaya başlayınca kısa süre sonra ya donuyor ya da siyah ekran bölümüne atıyor. Bugünde farklı bir durum yaşandı yine hata vereceğini sandım fakat her tuşa bastığımda veya fare ile bastığımda "bip" diye ses gelmeye başladı ve ekran donmaya başladı sadece Firefox açıktı ve video izliyordum. Oyunlarda olmuyor fakat oyundan oyuna değişiyor gözlemlediğim kadarıyla mesela işlemci kullanımı ve ekran kartı kullanımı yüksek olan oyunlarda daha hiç yaşamadım fakat FM 24 gibi oyunlarda oyun içi bile yiyebiliyorum. Çoğu çözüm önerisini denedim sorunun kaynağını bulamadım, farklı forumlara yazdım depolamanı değiştir sorun depolamada dediler değiştim olmadı, Windows 11 Pro sürümünmden Home sürümüne geçtim temiz kurulumla kurulumda bile mavi ekran verdiği için tek RAM yapmak zorunda kaldım ve tak RAM'le yapabildim. Sorunun RAM'de olduğunu düşündüm bellek testleri yaptım hem Windows'un kendi testini hem de Memtest ile fakat temiz çıktı. Artık çözümü değil de sorunu arıyorum bir tane daha konu açmıştım kısa süre önce fakat orada minidump dosyalarım silindiği için bir konu daha açma gereği duydum.