1660 Super sistem zorlanıyor ve donuyor

Berkayy7

Centipat
Daha fazla  
RAM
8+8
SSD veya HDD modeli
SSD yok klasik 500 GB HDD
Ekran kartı
1660 Super
İşlemci
i3 sanırım
Merhaba COVID'den önce veya başlarken almıştım bilgisayarı. Geçen seneye kadar çok iyi çalışıyordu. Bu son 1 sene içinde istediğim oyunlarda çok fazla takılma ve donma oldu. Google açılırken bile bazen kasıyor. Eskiden God of War'ı çok rahat bir şekilde oynamıştım. Days Gone bazen takılmalar olsa bile 40 saatte bitirmiştim. Şu an Valorant'ta CS'de bile kasıyor. Hafızası dolduğu için donduğunu düşündüm ama 100 GB boş yer bıraktım hala sorun çözülmedi aynı. Bilgiler aşağıda dostlar. Temizlemedim hiç kasayı ondan olduğunu düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz? Bir de tek başına temizleyebilir miyim?

Merhaba COVID'den önce veya başlarken almıştım bilgisayarı. Geçen seneye kadar çok iyi çalışıyordu. Bu son 1 sene içinde istediğim oyunlarda çok fazla takılma ve donma oldu. Google açılırken bile bazen kasıyor. Eskiden God of War'ı çok rahat bir şekilde oynamıştım. Days Gone bazen takılmalar olsa bile 40 saatte bitirmiştim. Şu an Valorant'ta CS'de bile kasıyor. Hafızası dolduğu için donduğunu düşündüm ama 100 GB boş yer bıraktım hala sorun çözülmedi aynı. Bilgiler aşağıda dostlar. Temizlemedim hiç kasayı ondan olduğunu düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz? Bir de tek başına temizleyebilir miyim?

HDD kullanmanız sizi etkilemiş olabilir içi dolduktan sonra boşaltsanız da eski performansına format olmadıkça dönmez SSD alın ya da format atın bilgisayara.

PC 5 senelik olacak artık ömrü dolmuş gibi bir şey.
Ayrıca işlemci i3 sanırım ne anlamadım işlemcinizi bilmiyor muydunuz?
SSD alırsanız hızlanır ama dediğim gibi bilgisayarı yaklaşık 5 senelik droplar girmesi normal.

Temizliğini yaptırıp SSD takarsan sistem rahat nefes alır.

HDD kullanmanız sizi etkilemiş olabilir içi dolduktan sonra boşaltsanız da eski performansına format olmadıkça dönmez SSD alın ya da format atın bilgisayara.
Formatında çok etkili olacağını sanmıyorum. Yıllar önce HDD'li laptop kullanırken format atmama rağmen hızında hiç bir değişiklik olmuyordu. En kötü 256 GB bir SSD takması olur.

Formatında çok etkili olacağını sanmıyorum. Yıllar önce HDD'li laptop kullanırken format atmama rağmen hızında hiçbir değişiklik olmuyordu. En kötü 256 GB bir SSD takması olur.

Evet o şekilde de yapılabilir çünkü düzelse bile yine aynı mevzu yaşanıyor birkaç oyun indirip 1-2 ay kullandıktan sonra PC'yi.

İ3 kaçıncı nesil? HDD'den dolayı yavaş olabilir en kötü SSD almanızı tavsiye ederim. Alabilirseniz M.2 SSD çok daha iyi olacaktır.
kusura bakma mail gelemdiği için görmedim cevabınızı kaçıncı nesil tam bilmiyorum ssd öneriniz için teşekkür ederim

teşekkür ederim cevabınız için

PC 5 senelik olacak artık ömrü dolmuş gibi bir şey.
Ayrıca işlemci i3 sanırım ne anlamadım işlemcinizi bilmiyor muydunuz?
SSD alırsanız hızlanır ama dediğim gibi bilgisayarı yaklaşık 5 senelik droplar girmesi normal.
bilgisayarı ben dizmemiştim abim dizmişti o yüzden bilgisayarın iç kısmı hakkında fazla bir bilgim yok

Temizliğini yaptırıp SSD takarsan sistem rahat nefes alır.
teşekkür ederim öyle yapıcam

Formatında çok etkili olacağını sanmıyorum. Yıllar önce HDD'li laptop kullanırken format atmama rağmen hızında hiç bir değişiklik olmuyordu. En kötü 256 GB bir SSD takması olur.
teşekkürlerr

Technopat Haberler

Geri
Yukarı