Birkaç gündür 80-50 arası FPS alıyorum. Bazen 30 FPS'lere kadar düşüyor. Kısacası oynanmıyor ve bu sistemle hiç normal olmadığının farkındayım. Nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
R3 3300X ile 250 FPS veren oyunun optimizasyonu nasıl berbat olsun?
@mikailll RAM hızını bir kontrol eder misin? Arka planda çalışan bir uygulama/virüs işlemci gücünü de geri çekiyor olabilir. %80 üzeri kullanım biraz yüksek geldi bana.
Güncelleme aldıkça bir oyun FPS drobu ve düşüş yaşanıyorsa bu durumu optimizasyona bağlarım 1 ay önce 350 FPS alıp aniden artık 180’e düşmesine başka anlam çıkaramıyorum bir sürü bu sorunu yaşayan var.
R3 3300X ile 250 FPS veren oyunun optimizasyonu nasıl berbat olsun?
@mikailll RAM hızını bir kontrol eder misin? Arka planda çalışan bir uygulama/virüs işlemci gücünü de geri çekiyor olabilir. %80 üzeri kullanım biraz yüksek geldi bana.
Güncelleme aldıkça bir oyun FPS drobu ve düşüş yaşanıyorsa bu durumu optimizasyona bağlarım 1 ay önce 350 FPS alıp aniden artık 180’e düşmesine başka anlam çıkaramıyorum bir sürü bu sorunu yaşayan var.
Haziran ayından beri tüm güncellemelerde FPS değerlerim aşağı yukarı aynı kaldı. Bir haritada 270 verirken diğerinde 220 vermesi, çatışma dışı 250, çatışma esnasında 200 vermesi kabul edilebilir değerler benim için. %10-20 FPS düşüşleri AAA oyunlarda bile olabilir.
Görev yöneticisine girip performans sekmesinden bakabilirsin. Sistemini hiç anti-virüs ile tarattın mı? %80 üzeri kullanım bana mantıklı gelmedi. Benim 3300X %40-50 civarı kullanımda çalışıyor en fazla Valorant oynarken.
Sistemini hiç anti-virüs ile tarattın mı? %80 üzeri kullanım bana mantıklı gelmedi. Benim 3300X %40-50 civarı kullanımda çalışıyor en fazla Valorant oynarken.