1660 Ti Her Oyunda Çok Düşük GPU Kullanımı

MisterC150

Decapat
Bütün oyunlarda 1660Ti GPU kullanımım genelde %50 civarı ve en fazla %67. İşlemcim i5 9600k, hem stockta hem de 5GHz hız aşırtmalı olarak denedim, aynı şekilde ekran kartımı da hem stockta hem de hız aşırtmalı denedim... Sonuç aynı, işlemcimin darboğaz yapacağını kesinlikle ve kesinlikle düşünmüyorum çünkü hem internetteki benchmarklarda hem de Bottleneck Calculator de sorun çıkmadı. Arkadaşlar sizce bu neden olabilir? Sistemim bu:
  • MSI Geforce GTX 1660 Ti Gaming X
  • Intel Core i5 9600k
  • Corsair 2x8 3200MHz Vengeance RGB Pro (Ramler 3200 MHz de çalışıyor)
  • Asus Rog Strix Z390-E Gaming
  • Cooler Master 700W PSU
  • Corsair h100i Platinum RGB
  • Samsung 970 EVO Plus 1TB
  • Xigmatek Galaxy Elite 3 Kasa Fanı
  • Xigmatek CY120 (3 adet) Kasa fanı
  • Corsair Carbide Spec -04 TG Kasa

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    1,3 MB · Görüntüleme: 217
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    624,1 KB · Görüntüleme: 210
bir de ben geçen gün durduk yere asus'un ez update var ordan bios güncelledim ondan olur mu

Sizce sorun işlemcide mi? öyleyse temiz format atsam düzelme imkanı varmı driverleri tekrar yükleyip kursam ?
AC Odyysey hariç diğer oyunlardan SS atarmısın. AC Odysssey harbi işlemciye fazla yük bindiren bir oyun. Bunun parametle olarak almak biraz saçma olur şimdi. Diğer oyunlardaki CPU ve GPU kullanımlarını görürsek iyi olur.

bir de ben geçen gün durduk yere asus'un ez update var ordan bios güncelledim ondan olur mu

Sizce sorun işlemcide mi? öyleyse temiz format atsam düzelme imkanı varmı driverleri tekrar yükleyip kursam ?
Cinebench'teyken 5 GHz olduğuna emin misiniz? Listede 3.7 GHz yazıyor çünkü.

Bunlar rise of the tomb raider aşağıda oynadığım ayarlar ve 3 farklı gpu kullanımı geliyor aynı sahnede 3-4 saniyede değişiyor (bazen 1-2 saniyede) Diğer oyunlar geliyor şimdi birazdan.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (8).png
    969,9 KB · Görüntüleme: 104
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    977,3 KB · Görüntüleme: 110
  • Ekran Görüntüsü (13).png
    1.023,9 KB · Görüntüleme: 112
5GHz mi yazması gerekiyor normalde
biostan dahili ekran kartına disabled demiştim ama SA Configuration>Graphics Settings>iGPU>Disabled
Tomb Raider(2013)te gpu kullanımı min %95 maksimum %115 max ayarlarda 1080p yine, sizce sorun nedir arkadaşlar ?

Son düzenleme:
Bunlar rise of the tomb raider aşağıda oynadığım ayarlar ve 3 farklı gpu kullanımı geliyor aynı sahnede 3-4 saniyede değişiyor (bazen 1-2 saniyede) Diğer oyunlar geliyor şimdi birazdan.

Afterburner OSD ayarını eksiksiz yap. GPU ibaresinin karşılığının ne olduğu resimlerden belirsiz. %106 GPU kullanımı olmaz.

O güç tüketimidir dostum. Bize GPU kullanımı lazım. Çok ciddi sorunlar yaşanıyor gibi sisteminde. Acaba 4K falan mı açıyorsun bilmeden. %115 GPU tüketimiyle 33 FPS gibi bir değer ancak 16x MSAA + 4K çözünürlük ile mevcut olabilir.

GPU kullanımını doğru öğrendim evet haklısınız %90 ortalama GPU kullanımı var rise of the tomb raider ve maksimum ayarda 29 fps e kadar düşüyor
BIOS ayarlarından değiştirmem gereken bir şey mi var acaba
Edit: Grafik sürücüsünü silip kurdum daha kötü oldu işler artık oynatmıyor bile 20-25 fps kasıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…