1660 Ti HP vs 1650 Ti Monster

Tam elma-elma karşılaştırma değil. Oyunlarda ayarlar bire bir aynı değil. Tüm oyunları Ultra'ya alıp ne var ne yok sona dayayıp test yapınca kartların gücü tam ortaya çıkıyor. Atıyorum 2 kartta da medium-High arası ayarlarda oynamak işlemciye daha çok yük bindirir burada i7 tartışmasız önde. Ama tüm ayarları Ultra'ya alıp anti-aliasing açık olsa 1660 Ti Max-Q tüm oyunları akıcı şekilde oynatırken büyük ihtimalle 1650 Ti'ın gücü yetmeyecek. 4GB DDR6 + 128Bit veri yolu da tüm oyunları ultra'da çalıştırmaya yeterli değil.
En basit örneği AC Oddessy Asus ile HP arasında bile devasa fark var.
Karşılaştırma açısından 2 kartın özellikleri %50 daha fazla çekirdek mevcut 1660 Ti Max-Q'da. Bildiğim kadarıyla ASUS'lardaki 1660 Ti'lar 1140MHz'de çalışıyor, HP'ler 1430MHz'lere kadar çıkıyor. Bu bile kendi içinde %10-15 faka sebep olabiliyor.
Aslında o videoları atma amacım sadece ekran kartı performansını ölçmek değildi. O videolardaki laptoplar benim almayı düşündüğüm yukarıdaki linkini bıraktığım laptoplar. Bu yüzden ikisi arasında 1650Ti olan daha iyi performans verdiği için sormak istedim. Dediğiniz gibi işlemci sayesinde daha iyi bir performans alma şansım varsa Hp yerine Monster mı almalıyım?
 

Geri
Yukarı