1660 Ti sistemde ekran kararması oluyor

arathorn20

Hectopat
Son bir aydır kullanım esnasında bilgisayarım ekran kararıyor ve ekran kartı görüntü vermiyor. Açıp kapattığımda yine görüntü gelmiyor, birkaç saat beklediğimde büyük ihtimal sistem soğuduğunda tekrar açıp kullanıyorum. Sıcaklıklarımı sürekli kontrol ediyorum, ağır yük altında kalmıyor sistem bazen LoL, FM gibi oyunlar oynuyorum onlarda grafik olarak orta derecelerde ekran kartımın 70 dereceye vardığını hiç hatırlamıyorum. Windows 10 ya da NVIDIA güncellemeleri ile son bir ayda oluşan bir bug olabilir mi? Sorunu anlamak için neleri kontrol edebilirim, nereye bakmalıyım?

Sistemim:
Wraith Max işlemci soğutucu.
Toshiba OCZ 480GB TR200 SATA3 2.5" SSD (555MB okuma / 540 MB yazma)
AMD Ryzen 5 2600X soket AM4 3.6GHz 19MB önbellek 6 çekirdek işlemci.
2 X Corsair 8 GB DDR4 3000MHz CL16 siyah Vengeance LPX Single kit RAM.
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB fanlı midtower Gaming kasa.
MSI GeForce GTX 1660 Ti Armor 6G OC GDDR6 192bit DX12 NVIDIA ekran kartı.
MSI B450M Mortar AMD B450 soket AM4 DDR4 3466MHz HDMI DP anakart.

Sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorsanız DDU ile şu anki sürücüyü kaldırıp daha eski bir sürücüyü kurabilirsiniz.
İşlemcinin sıcaklık değerleri nedir?

50-60 derecelerde görüyorum genelde oyunlar esnasında, boştayken 40-45 civarı geziyor yaz aylarında. Şimdiye kadar çok yük altında kalmadı en fazla gta 5, Squad gibi oyunlarda takıldım. Onlarda da abartılı seviyelere hiç çıkmadı. Sorunun kaynağını anlamak için nereye odaklanmam konusunda hiç fikrim yok. Aklıma son yapılan ekran kartı yada windows güncellemelerinden başka bişey gelmiyor. Bios güncellememi bile kontrol ettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı