1660S için darboğaz yapmayacak en ucuz işlemci

Biraz önce arkadaş 1600 AF de birkaç sorun yaşadığı belirtti ama emin olamadım

Arkadaşlar herkese iyi forumlar. 1660 Super ekran kartım var. Buna uygun darboğaz yapmayacak en ucuz işlemci hangisidir? Oyun için kullanılacak.

AMD: R3 3100, R5 1600 AF , R5 2600, R5 1400, 3500X, FX 8350 (belki)
Intel: 9400F, 10400F, 10100F, 9100F, 10500.

Biraz önce arkadaş 1600 AF de birkaç sorun yaşadığı belirtti ama emin olamadım.

4/8 hala ideal işlemciler fakat bazı açık dünya oyunları çok yük bindiriyor. Bir de optimizasyon çok iyi değilse durum daha da kötü oluyor. @Mr. Kerem dediği de böyle bir oyun olabilir. Şahsen açık dünya için önceliğimi 6 çekirdeğe verirdim.

AC Origins' de bu sorunu yaşıyorum. Odyysey ve Vallhalla gibi oyunlarda da bu sorunu yaşamam kuvvetle muhtemel.

AC Origins' de bu sorunu yaşıyorum. Odyysey ve Vallhalla gibi oyunlarda da bu sorunu yaşamam kuvvetle muhtemel.

Sorun olmaz. Benim 1500X hiç kasmadan, takılmadan 5500 XT 8 GB'ı %99 besledi bu oyunlarda 1600 AF 1660 Ti ikilisi de zorlanmaz. Immortals Fenyx Rising ve Cyberpunk 2077 işlemciye sağlam vuruyordu benim oynadıklarım arasında.

Sorun olmaz. Benim 1500X hiç kasmadan, takılmadan 5500 XT 8 GB'ı %99 besledi bu oyunlarda 1600 AF 1660 Ti ikilisi de zorlanmaz. Immortals Fenyx Rising ve Cyberpunk 2077 işlemciye sağlam vuruyordu benim oynadıklarım arasında.
Bizzat ben oynuyorum ve sorunu yaşıyorum diyorum. İşlemci kullanımım tavana vurduğu sahneler oluyor. Siz neye dayanarak olmaz diyorsunuz?

Bizzat ben oynuyorum ve sorunu yaşıyorum diyorum. İşlemci kullanımım tavana vurduğu sahneler oluyor. Siz neye dayanarak olmaz diyorsunuz?

Odyssey ve Valhalla için konuşuyorum, Origins daha eski ve daha yüksek FPS değerlerine çıkabildiği için besleme de buna göre zorlanacaktır. Oynamadığım için ona bir yorumda bulunmadım. NVIDIA kartların Valhalla performansı iç açıcı değil RTX 2060 ile 5500 XT 8 GB neredeyse aynı ayarlarda aynı FPS değerlerine ulaşıyorlar. Youtube'da oldukça fazla 1660 Super/Ti ve 1600 AF test videosu var bu iki oyun için. 1080P çözünürlükte orta ve üzeri ayarlarda bu iki oyunda darboğaz sorunu yaşıyorsan farklı bir sorun olabilir.

Tekli çekirdek performansından yine kaybediyor 1600 ve 2600 serileri, keşke kaybetmeseydi de yer yer 1070 Ti/RTX 2060 gibi kartlarla bile sıkıntı yaşanmasaydı. Eminim sizin gibi bilgili ve deneyimli bir kişi olarak siz de biliyorsunuzdur tahminimce bu işlemcilerin vaziyetini, istediği kadar 2 tane ekstra çekirdeği olsun, OSD üzerindeki sahte düşük kullanım oranlarıyla dahi bir R3-3300X veya i7-7700K gibi performans sunamıyor o açık dünya oyunlarında. Bence 6 çekirdek bir işlemci alınacaksa da en azından R5-3600 veya i5-10400F gibi seçenekler daha ileriye dönük olur, en azından kullanıcı çok extreme grafik kartlarını 1080p gibi düşük çözünürlüklerde kullanacaksa daha mantıklı olur diye düşünüyorum, tabii ayrılması gereken bütçe de ona göre değişiyor otomatik olarak.
O işlemciyle belirttiğiniz üzere 1080p'de dahi 1070/1660Ti ile yer yer darboğaz sorunları yaşanabilme olasılığı var keza canlı bir şekilde BF5 Multiplayer testinde 2060 ile bile 4GHz OC'lu 1600AF %20'lere varan darboğazlara neden olabiliyordu, üstelik Arras gibi çok da ahım şahım ağır bir haritada olmamasına rağmen. Operations Underground'da ne olurdu orasını tahmin bile edemem .

Son düzenleme:

Tabii ki. Tekli çekirdek gücü forumda her zaman değindiğim noktaydı. İlk çıktığı zaman Ryzen 3300X gibi özel bir 4/8 işlemciyi 2600/2600X/3500X gibi modeller yerine her zaman önermiştim örneğin. Açık dünya oyunları farklı bir yere gidiyor ve 4/4 işlemciler ciddi sıkıntı yaşıyorlar, 4/8'leri ise sanal çekirdekleri kurtarıyor. Burada elimizdeki ekran kartı da önemli. Açık dünya bir oyunda 45-60 FPS almayı hedefliyorsak ve 1660 Super her yeni oyunla performansını kaybedeceği için işlemcinin besleme yükü de nispeten azalacaktır. Ekran kartı %99 beslendiği sürece devasa bir açık dünyanın altından kalkabilecek ek çekirdek sayıları işimize yarayabilir. Dediğin gibi 3600/10400F gibi tekli çekirdekte güçlü 6/12'ler işi garantiye alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…