Önerim 6 çekirdekli bir işlemci seçmen olur. 5500 XT 8 GB ile Ryzen 1500X kullanıyorum ve bazı açık dünya oyunlarında 4 çekirdek zorlanabiliyor. Aynısı Ryzen 3100 kullanan kişilere de oluyor. Rekabetçi oynarım diyorsan tekli çekirdek gücü yüksek 3100'e, açık dünya oynarım diyorsan 6 çekirdekli 1600 AF veya 2600'e yönelebilirsin.
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. 1660 Super ekran kartım var. Buna uygun darboğaz yapmayacak en ucuz işlemci hangisidir? Oyun için kullanılacak.
Biraz önce arkadaş 1600 AF de birkaç sorun yaşadığı belirtti ama emin olamadım.
AC Origins' de bu sorunu yaşıyorum. Odyysey ve Vallhalla gibi oyunlarda da bu sorunu yaşamam kuvvetle muhtemel.4/8 hala ideal işlemciler fakat bazı açık dünya oyunları çok yük bindiriyor. Bir de optimizasyon çok iyi değilse durum daha da kötü oluyor. @Mr. Kerem dediği de böyle bir oyun olabilir. Şahsen açık dünya için önceliğimi 6 çekirdeğe verirdim.
AC Origins' de bu sorunu yaşıyorum. Odyysey ve Vallhalla gibi oyunlarda da bu sorunu yaşamam kuvvetle muhtemel.
Bizzat ben oynuyorum ve sorunu yaşıyorum diyorum. İşlemci kullanımım tavana vurduğu sahneler oluyor. Siz neye dayanarak olmaz diyorsunuz?Sorun olmaz. Benim 1500X hiç kasmadan, takılmadan 5500 XT 8 GB'ı %99 besledi bu oyunlarda 1600 AF 1660 Ti ikilisi de zorlanmaz. Immortals Fenyx Rising ve Cyberpunk 2077 işlemciye sağlam vuruyordu benim oynadıklarım arasında.
Bizzat ben oynuyorum ve sorunu yaşıyorum diyorum. İşlemci kullanımım tavana vurduğu sahneler oluyor. Siz neye dayanarak olmaz diyorsunuz?
Tekli çekirdek performansından yine kaybediyor 1600 ve 2600 serileri, keşke kaybetmeseydi de yer yer 1070 Ti/RTX 2060 gibi kartlarla bile sıkıntı yaşanmasaydı. Eminim sizin gibi bilgili ve deneyimli bir kişi olarak siz de biliyorsunuzdur tahminimce bu işlemcilerin vaziyetini, istediği kadar 2 tane ekstra çekirdeği olsun, OSD üzerindeki sahte düşük kullanım oranlarıyla dahi bir R3-3300X veya i7-7700K gibi performans sunamıyor o açık dünya oyunlarında. Bence 6 çekirdek bir işlemci alınacaksa da en azından R5-3600 veya i5-10400F gibi seçenekler daha ileriye dönük olur, en azından kullanıcı çok extreme grafik kartlarını 1080p gibi düşük çözünürlüklerde kullanacaksa daha mantıklı olur diye düşünüyorum, tabii ayrılması gereken bütçe de ona göre değişiyor otomatik olarak.Önerim 6 çekirdekli bir işlemci seçmen olur. 5500 XT 8 GB ile Ryzen 1500X kullanıyorum ve bazı açık dünya oyunlarında 4 çekirdek zorlanabiliyor. Aynısı Ryzen 3100 kullanan kişilere de oluyor. Rekabetçi oynarım diyorsan tekli çekirdek gücü yüksek 3100'e, açık dünya oynarım diyorsan 6 çekirdekli 1600 AF veya 2600'e yönelebilirsin.
O işlemciyle belirttiğiniz üzere 1080p'de dahi 1070/1660Ti ile yer yer darboğaz sorunları yaşanabilme olasılığı var keza canlı bir şekilde BF5 Multiplayer testinde 2060 ile bile 4GHz OC'lu 1600AF %20'lere varan darboğazlara neden olabiliyordu, üstelik Arras gibi çok da ahım şahım ağır bir haritada olmamasına rağmen. Operations Underground'da ne olurdu orasını tahmin bile edememBizzat ben oynuyorum ve sorunu yaşıyorum diyorum. İşlemci kullanımım tavana vurduğu sahneler oluyor. Siz neye dayanarak olmaz diyorsunuz?
Tekli çekirdek performansından yine kaybediyor 1600 ve 2600 serileri, keşke kaybetmeseydi de yer yer 1070 Ti/RTX 2060 gibi kartlarla bile sıkıntı yaşanmasaydı. Eminim sizin gibi bilgili ve deneyimli bir kişi olarak siz de biliyorsunuzdur tahminimce bu işlemcilerin vaziyetini, istediği kadar 2 tane ekstra çekirdeği olsun, OSD üzerindeki sahte düşük kullanım oranlarıyla dahi bir R3-3300X veya i7-7700K gibi performans sunamıyor o açık dünya oyunlarında. Bence 6 çekirdek bir işlemci alınacaksa da en azından R5-3600 veya i5-10400F gibi seçenekler daha ileriye dönük olur, en azından kullanıcı çok extreme grafik kartlarını 1080p gibi düşük çözünürlüklerde kullanacaksa daha mantıklı olur diye düşünüyorum, tabii ayrılması gereken bütçe de ona göre değişiyor otomatik olarak.