1660S sistemde gri ekran sorunu

2 Haftalık sistemde gri ekran sorunu. Herkese selam arkadaşlar, sistemım daha 2 haftalık fakat ekran kartımdan traktör sesleri geliyor ve bugun LoL'deyken gri ekran sorunu yaşadım, bilgisayar kilitlendi ve restart harici kendıne getiremedim.

Anakart: MSI A-Pro Max.
İşlemci: R5 2600X
RAM: G.Skill FlareX 2x8 GB 3200MHz
Ekran kartı: 1660 Super (Gigabyte)
PSU: Cooler Master 700W Masterlite +80

BIOS güncel, driverler güncel. Gri ekranın fotoğrafını diyorsanız anlık oldu ve restart çektim. Bildiğiniz gri bir ekran geldi arka sesler kesildi sonra sesler geldi fakat görüntü gelmedi restart çektim.

• GPU driver güncelleyin.
  • Monitör görüntü ve güç kablosunu sıkı takın.

OC yok CPB bile kapalı 2 RAM slotu var zaten ikisine de takılı.

700W masterlite çok kaliteli bir PSU değil ama 700W çok kaliteli olmasa da o sistemi idare etmesini bekleriz. Temiz Windows ve oyunu tekrar kurma yaptıktan sonra düzelmiyorsa isterseniz bir de kaliteli PSU ile deneyin. Traktör sesleri demişsiniz ekran kartının fanı bozuk olup çok ısınıp sıkıntı yaratıyor olabilir. O sesler normal değil. Bir de BIOS'tan RAM voltajını 1.35v'dan 1.38v'a çıkartarak deneyin.

Evet ekran kartım yükte 75-80 arası geziniyor, kasa kapağını açsam bile bir fark oluşmuyor ve fan devirleri arttıkça sesler artmaya başlıyor, Çoğu insan bu modelde aynı sorunu yaşamış geri göndersem mi ne yapsam bilemedim gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…