1660S sisteme yükseltme

Bütçe
15000
Yer
Çekmeköy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1660 ti sollayan 1660s var baska bisey yok
Bilgisayar parçalarım:
ASRock A520M-HVS
Galax 1660 Super.
Ryzen 3 4100.
Adata Legend 700.
2x8 Goodram.
Dark Raider kasa.

Sistem böyle 2. el RX6800 XT almayı düşünüyorum.
Ekran kartı 2. el olabilir ama işlemci 0 olması gerek.
Bir de 512 GB SATA SSD yükseltmek istiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Bütçe 150000 ( ekran kartı ve işlemciyi satarak. )
@517298
@Arel1
@pawEn

İşlemci:

Anakart:

Selam, tavsiyem, ekran kartınızı bir süre daha elinizde tutup, anakart ve işlemcinizi satıp güncel soketli bir sisteme geçiş yapmanız olur.

Bu bütçede AM4'e para yatırmanızı ben önermiyorum. Paylaştığım parçalar 10.000₺'ye yakın bir şey tutuyor. Kalan para ile de SSD alırsınız. Bütçeniz arttıktan sonra da 7500F'in yanına da güzel bir güçlü ekran kartı alırsınız.

7500F ve Gtx 1660 super ile %20-%30 araaında bir darboğaz yaşarsınız diye tahmin ediyorum. Grafikleri yükseltip aradaki açığı kapatıp geçici bir süre kullanılabilir.

İşlemciyi stok fanlı modelini attım fakat 7500F'de uzun süreli kullanımda ben önermiyorum stok fan ile devam edilmesini.

Kule tipi veya sıvı soğutucunuz varsa direk fansız modeli alınabilir.

Birde güç kaynağınızın modeli neydi?

İşlemci:

Anakart:

Selam, tavsiyem, ekran kartınızı bir süre daha elinizde tutup, anakart ve işlemcinizi satıp güncel soketli bir sisteme geçiş yapmanız olur.

Bu bütçede AM4'e para yatırmanızı ben önermiyorum. Paylaştığım parçalar 10.000₺'ye yakın bir şey tutuyor. Kalan para ile de SSD alırsınız. Bütçeniz arttıktan sonra da 7500F'in yanına da güzel bir güçlü ekran kartı alırsınız.

7500F ve GTX 1660 Super ile %20-%30 araaında bir darboğaz yaşarsınız diye tahmin ediyorum. Grafikleri yükseltip aradaki açığı kapatıp geçici bir süre kullanılabilir.

İşlemciyi stok fanlı modelini attım fakat 7500F'de uzun süreli kullanımda ben önermiyorum stok fan ile devam edilmesini.

Kule tipi veya sıvı soğutucunuz varsa direk fansız modeli alınabilir.

Bir de güç kaynağınızın modeli neydi?

High Power 500W PSU değiştirmem gerek.
Ayrıca RAM'leri vs değiştirmemde gerekecek.
AM4 bir sistem olsa daha iyi olur.

High Power 500W PSU değiştirmem gerek.
Ayrıca RAM'leri vs değiştirmemde gerekecek.
AM4 bir sistem olsa daha iyi olur.
Evet yazmayı unutmuşum. DDR5 ram lazım birde size.
Psu'yu takacağınız ekran kartına göre değiştirme kararı alın. 6800XT alırsanız değiştirmeniz lazım. Tam sınırda kalıyor sistemin elektrik ihtiyacı ucu ucuna yetmesi lazım fakat riskli olur, o şekilde kullanmaya değmez. Yüksek grafikli bir oyun oynarken sistem için pek sağlıklı olmaz.

Eğer sıfıra bütçe zorlarsa ikinci elden de toplanabilir. 1000-2000₺ daha uygun alınabilir.

Hazır bütçeniz de yeterliyken ileride hiç anakart, işlemci ram değiştirme ile uğraşmazdınız. Güncel soketler ile uzunca bir süre yükseltme ihtiyacı duymanıza gerek kalmaz.

Siz bilirsiniz hocam yine de. Böyle bir alternatif de aklınızda bulunsun yine de. Şimdiden hayırlı olsun :)

Evet yazmayı unutmuşum. DDR5 RAM lazım bir de size.
PSU'yu takacağınız ekran kartına göre değiştirme kararı alın. 6800XT alırsanız değiştirmeniz lazım. Tam sınırda kalıyor sistemin elektrik ihtiyacı ucu ucuna yetmesi lazım fakat riskli olur, o şekilde kullanmaya değmez. Yüksek grafikli bir oyun oynarken sistem için pek sağlıklı olmaz.

Eğer sıfıra bütçe zorlarsa ikinci elden de toplanabilir. 1000-2000₺ daha uygun alınabilir.

Hazır bütçeniz de yeterliyken ileride hiç anakart, işlemci RAM değiştirme ile uğraşmazdınız. Güncel soketler ile uzunca bir süre yükseltme ihtiyacı duymanıza gerek kalmaz.

Siz bilirsiniz hocam yine de. Böyle bir alternatif de aklınızda bulunsun yine de. Şimdiden hayırlı olsun :)

Hocam ileriye dönük yapmak istemiyorum ileride satıp laptop alacağım yazılım mühendisliği için.
O yüzden AM4 topluyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı