Merhabalar,
Burada sizleri sıkı takip ederek ve Benchmark'lara mümkün olduğunca kontrol ederek bir maceraya giriştim.
En son sistemimi Witcher 3 için güncellemiştim. Şimdi Cyberpunk'ın gelişiylede bahanem olmuş oldu.
3 Aydır çeşitli indirimlerden faydalanıp işlemci haricindeki bütün parçaları tamamladım.
kimisinden kazık yedim ama taksitleri bir yerde başlatmam gerekiyordu
Bir takım kafama takılan sorular var. Eğer yardımcı olabilirseniz ya da nerede yanlışlar yaptığımı belirtirseniz çok sevinirim.
Sistem:
GPU:
Zotac RTX 3070 Twin Edge OC - 6.000TL.
www.akakce.com
CPU:
Ryzen 5 5600X - henüz alamadım
ve piyasada yok şu an. 3.200 TL olarak hesapladım.
Anakart:
MSI B550-A PRO - 1190 TL.
www.akakce.com
RAM:
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3600MHz X2. - 739 TL.
www.akakce.com
SSD:
Samsung Evo-Plus 500 GB - 1000TL (burada 250 TL fazla verdim)
www.akakce.com
Kasa:
Cooler Master Masterbox MB511 - 1100TL (ara sıra 700W lığı da çıkıyor ama ben kaçırdım)
Kasa fiyatları Vatan'da çok daha ucuz oluyor diğer firmalara nazaran sanki.
PSU dahil - 650W 80+ (beyaz)
www.vatanbilgisayar.com
Monitör:
Samsung LC27HG70QQMXUf 27" 1ms QHD FreeSync QLED Curved - 2.700 TL.
Aynı zamanda tasarımcıyım, renk kalitesi de bir nebze önemli benim için o yüzden 10Bit olmasına dikkat ettim ama panel olarak VA panellerde uygun fiyat bulabildim maalesef. IPS ve 10 Bit'lerde fiyatlar çok uçuktu.
www.akakce.com
Kulaklık:
Cougar phontum - 459 TL.
www.akakce.com
sorularım şöyle:
Zotac RTX 3070 Twin Edge benchmarklarını inceledim Founders Edition ile kafa kafaya fiyat uygunluğu nedeniyle onu tercih ettim.
Bir sorun yaşar mıyım? İlk defa bu markadan alışveriş yapıyorum.
PSU'da güç yetersizliği söz konusu olur mu? (650W)
Ryzen stock Wraith Stealth soğutucu beni götürür mü? (Ryzen 5 serisi stocku) illa bir sıvı ya da Tower cooler almam gerekli midir?
VA panel bana ileride dert olur mu? Şimdiye kadar hep IPS kullandım.
Burada sizleri sıkı takip ederek ve Benchmark'lara mümkün olduğunca kontrol ederek bir maceraya giriştim.
En son sistemimi Witcher 3 için güncellemiştim. Şimdi Cyberpunk'ın gelişiylede bahanem olmuş oldu.
3 Aydır çeşitli indirimlerden faydalanıp işlemci haricindeki bütün parçaları tamamladım.
kimisinden kazık yedim ama taksitleri bir yerde başlatmam gerekiyordu
Bir takım kafama takılan sorular var. Eğer yardımcı olabilirseniz ya da nerede yanlışlar yaptığımı belirtirseniz çok sevinirim.
Sistem:
GPU:
Zotac RTX 3070 Twin Edge OC - 6.000TL.
Zotac RTX 3070 Twin Edge OC ZT-A30700H-10P 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Zotac RTX 3070 Twin Edge OC ZT-A30700H-10P 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Zotac RTX 3070 Twin Edge OC ZT-A30700H-10P 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 11.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
CPU:
Ryzen 5 5600X - henüz alamadım
Anakart:
MSI B550-A PRO - 1190 TL.
MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart özelliklerini incele, 4.426,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!
RAM:
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3600MHz X2. - 739 TL.
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3600MHz DDR4 CL18 CMK8GX4M1Z3600C18 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3600MHz DDR4 CL18 CMK8GX4M1Z3600C18 Ram arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
SSD:
Samsung Evo-Plus 500 GB - 1000TL (burada 250 TL fazla verdim)
Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S500BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Samsung 970 EVO Plus MZ-V7S500BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Kasa:
Cooler Master Masterbox MB511 - 1100TL (ara sıra 700W lığı da çıkıyor ama ben kaçırdım)
Kasa fiyatları Vatan'da çok daha ucuz oluyor diğer firmalara nazaran sanki.
PSU dahil - 650W 80+ (beyaz)
COOLER MASTER MASTERBOX MB511 650W 80 PLUS 3x120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
COOLER MASTER MASTERBOX MB511 650W 80 PLUS 3x120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Monitör:
Samsung LC27HG70QQMXUf 27" 1ms QHD FreeSync QLED Curved - 2.700 TL.
Aynı zamanda tasarımcıyım, renk kalitesi de bir nebze önemli benim için o yüzden 10Bit olmasına dikkat ettim ama panel olarak VA panellerde uygun fiyat bulabildim maalesef. IPS ve 10 Bit'lerde fiyatlar çok uçuktu.
Samsung LC27HG70QQMXUF 27" 1ms QHD FreeSync QLED Curved Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Samsung LC27HG70QQMXUF 27" 1ms QHD FreeSync QLED Curved Oyuncu Monitörü arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Kulaklık:
Cougar phontum - 459 TL.
Cougar Phontum Mikrofonlu Oyuncu Kulaklığı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Cougar Phontum Mikrofonlu Oyuncu Kulaklığı arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
sorularım şöyle:
Zotac RTX 3070 Twin Edge benchmarklarını inceledim Founders Edition ile kafa kafaya fiyat uygunluğu nedeniyle onu tercih ettim.
Bir sorun yaşar mıyım? İlk defa bu markadan alışveriş yapıyorum.
PSU'da güç yetersizliği söz konusu olur mu? (650W)
Ryzen stock Wraith Stealth soğutucu beni götürür mü? (Ryzen 5 serisi stocku) illa bir sıvı ya da Tower cooler almam gerekli midir?
VA panel bana ileride dert olur mu? Şimdiye kadar hep IPS kullandım.