16K monitör dahil sistem toplama

Bütçe
16000

Kochero

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Burada sizleri sıkı takip ederek ve Benchmark'lara mümkün olduğunca kontrol ederek bir maceraya giriştim.
En son sistemimi Witcher 3 için güncellemiştim. Şimdi Cyberpunk'ın gelişiylede bahanem olmuş oldu.
3 Aydır çeşitli indirimlerden faydalanıp işlemci haricindeki bütün parçaları tamamladım.
kimisinden kazık yedim ama taksitleri bir yerde başlatmam gerekiyordu

Bir takım kafama takılan sorular var. Eğer yardımcı olabilirseniz ya da nerede yanlışlar yaptığımı belirtirseniz çok sevinirim.

Sistem:

GPU:
Zotac RTX 3070 Twin Edge OC - 6.000TL.

CPU:
Ryzen 5 5600X - henüz alamadım ve piyasada yok şu an. 3.200 TL olarak hesapladım.

Anakart:
MSI B550-A PRO - 1190 TL.

RAM:
Corsair Vengeance LPX 8 GB 3600MHz X2. - 739 TL.

SSD:
Samsung Evo-Plus 500 GB - 1000TL (burada 250 TL fazla verdim)

Kasa:
Cooler Master Masterbox MB511 - 1100TL (ara sıra 700W lığı da çıkıyor ama ben kaçırdım)
Kasa fiyatları Vatan'da çok daha ucuz oluyor diğer firmalara nazaran sanki.
PSU dahil - 650W 80+ (beyaz)

Monitör:
Samsung LC27HG70QQMXUf 27" 1ms QHD FreeSync QLED Curved - 2.700 TL.
Aynı zamanda tasarımcıyım, renk kalitesi de bir nebze önemli benim için o yüzden 10Bit olmasına dikkat ettim ama panel olarak VA panellerde uygun fiyat bulabildim maalesef. IPS ve 10 Bit'lerde fiyatlar çok uçuktu.

Kulaklık:
Cougar phontum - 459 TL.

sorularım şöyle:

Zotac RTX 3070 Twin Edge benchmarklarını inceledim Founders Edition ile kafa kafaya fiyat uygunluğu nedeniyle onu tercih ettim.
Bir sorun yaşar mıyım? İlk defa bu markadan alışveriş yapıyorum.

PSU'da güç yetersizliği söz konusu olur mu? (650W)

Ryzen stock Wraith Stealth soğutucu beni götürür mü? (Ryzen 5 serisi stocku) illa bir sıvı ya da Tower cooler almam gerekli midir?

VA panel bana ileride dert olur mu? Şimdiye kadar hep IPS kullandım.

Oyun için alıyorsanız 970 Evo Plus almanıza gerek yok, 860 Evo size yetecektir.

RTX 3070 2070S ile yakın güç çekiyor, INNO3D Twin X2 2070S modeli oyunda 77 derece idi, UV ile 70 derece civarına düşüyor.
Twin Edge'nin soğutmasının daha iyi olduğunu düşünürsek UV ile güzel sıcaklık değerlerinde kullanabilirsiniz.

5600X 3600XT'den az güç çekiyor, ayrıca 5000 serisinin silikonlarının gerçekten iyi olduğunu söyleyebilirim. UV ile 4.3-4.4 GHz civarına sabitlerseniz ısınmadan kullanırsınız. Tabii bir Cylon 4, fuma2 falan bakılabilir.

PSU sisteme yeter ama MWE 650W'ın ripple(dalgalanma) değerleri gereksiz fazla.

O yüzden önermiyorum. Ayrıca RTX 3070 kullanılan bir sisteme daha iyi PSU alınmalı.

High Power Performance Gold GD HP1-J750GD-F12S Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bunu öneririm, yanına Dark Guardian falan bakılabilir.

Not: Eğer kasa+PSU'yu daha önce aldıysanız satıp High Power 750W Gold'a güncellemenizi öneririm.

Detaylı Yorumun için teşekkürler. Dikkate alacacağım. Kasanin airflowundan çok memnunum açıkçası. Ve uygunda bir fiyata aldım. Kasayla birlikte gelen PSU'yu satıp hi-power gold'a gecmeyi planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…