16Mbps Pakette 10Mbps İndirme Hızı Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

halil melih

Hectopat
Daha fazla  
Speedtest'ten test yapıyorum 10Mbps çıkıyor. Altyapı 16Mbps'ı destekliyor. Şimdi diyebilirsiniz ki bu hızı bir çok şey etkiliyor, ama bu kadar düşmesi normal mi? Zaten internet servis sağlayıcı Türknet'e sorduğumda onlarda modemin santrale olan uzaklığı, altyapının kalitesi gibi benim elimde olmayan nedenlerden bu düşüşün olduğunu söylüyorlar. Altyapı kötüyse kendim yenileyemem, santrale çok uzaksa evi mi yaklaştırayım? Bir çözümü var mı bu işin? Siz altyapının desteklediği ve satın aldığınız hızın ne kadarını kullanabiliyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kararlı bağlantı sağlayabilmeniz için hızınız sınırlandırılmış olabilir, modem üzerinden hat değerlerini paylaşabilirseniz yardımcı olabilirim.

Evinizi santrale yaklaştırmanıza gerek yok, bölgenizdeki Türk Telekom'un müdürlüğüne giderek altyapının yenilenmesi için talepte bulunabilirsiniz.

Zaten sözleşmede 16Mbps kadar hız diyor yani 10Mbps verdiği zaman kendisi haklı oluyor. Sonrasında bizler onların insiyatiflerine kalıyoruz. Sonuçta okumadan sözleşme imzaladık.

Bahsettiğiniz değerler bunlar sanırım. Sorun gayet açık. İnternet altyapım 16Mbps'i destekliyor. İnternet servis sağlayıcıdan satın aldığım paket de 16Mbps içeriyor. Ama download hızım 10Mbps. Bu normal midir? Değilse arttırmak için ne yapabilirim? Aslında normal olmadığını biliyorum. 1-2Mbps daha az olabilir vaat edilene göre ama bu kadar fark olmaz diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Yardımcı olabilecek var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    6,9 KB · Görüntüleme: 103
Bu değerler kesin bir şey söyleyebilmek için yeterli değil. Sol taraftaki menüden İnternet isimli bağlantıya tıklayın ve o sayfanın fotoğrafını paylaşın. Aşağıda paylaşmış olduğum bağlantıya ulaşmayı deneyin, ulaşabilirseniz direkt istediğim değerlerin olduğu sayfa karşınıza çıkacaktır.

Kod:
192.168.2.1/internet/status.html

Sanırım istediğiniz değerleri buldum.

Son düzenleme:
Bu değerler ile hız testinde maksimum 11Mbps hız görebilirsiniz, eğer hızınız biraz daha yüksek olsaydı SNR değeri biraz daha düşeceği için hattınız kullanılamaz hale gelecekti. Bu değerlerde bile hattınızda birçok CRC hatası oluşuyordur, oyunlarda hissettirmeyecek kadar küçük kopmalar yaşayabilirsiniz. Altyapının iyileştirmesi konusunda bölgenizdeki Türk Telekom müdürlüğüne gidip başvuruda bulunabilirsiniz.

Peki sizce sonuç alır mıyım? Yani başvuru işe yarar mı? Bir kişi için bütün apartmanın yada sokağın altyapısını düzeltmezler herhalde.

Emin değilim, ne yapacakları belli olmaz. Bence yapmazlar gibi duruyor, veya yapsalar bile uzun bir süre sonra olabilir. Genelde adamlar sadece internet verebiliyormuyuz diye bakarlar, sonuçta sözleşmede "Mbps'a Kadar" diye anlaştınız. Zaten sorun apartmandaysa karışmazlar, siz kendiniz yaptırmanız gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…