16Mbps pakette 8 Mbps alınıyor

Cham248

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 3 4 senedir Türk Telekom kullanmaktayım. Bunca zamandır 16Mbps internetten 8-10Mbps alıyorum, artık 8Mbps internet bana yetmiyor bundan dolayı altyapımı farklı sitelerden kontrol ettiğmde 2 farklı altyapı sonucu gördüm. NetSpeed 25Mbps TurkNet 12Mbps değerlerini verdi. Şimdi ben hangi interneti alırsam ne kadar hız alırım?

Dosya Ekleri

• resim_2021-07-25_115156.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 78
  • resim_2021-07-25_115309.png
    17 KB · Görüntüleme: 75
  • Asdasddsız.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 94
Netspeed ile bence 10 - 20 Mbps alırsınız ama isterseniz Netspeed müşteri hizmetlerini arayın ve onlar kontrol etsin.

Netspeed bence bol keseden sallıyor. Mahallede ADSL var her site 16Mbps gösterirken Netspeed 43Mbps gösteriyor. Arayınca da boş port yok diyor. Türk Telekom'u arayıp internet hızım yavaş diyin. Güncelleme ile yükseltiyorlar. En kötü evin girişine kadar gelip hız testi yaparlar. Bazen tesisatta da problem oluyor. Mesela bizde öyleydi. Ben kablo alıp odamdan sokağa kadar çektim. Hızım 6Mbps'in üstünde kopmalar yaşıyordu. Şuan rahat şekilde 13Mbps ile bağlanıyorum.

Türktelekomdan hız testi yaptığımdada beni 20-24mmbs lik kampanyalara yönlendiriyor dediğim gibi 4 senedir kullanıyorum ve 4 senedir kaç kere aradık saymakla bitmez her seferinde apartamana kadar gelip sorunun bizden olmadığını söylüyorlar

Şu ayarı dene düzelcektir sorunun.

Aygıt yöneticisini aç ağ bağdaştırıclarına gir oradan Ethernet connection a sağ tık yap eğer o yoksa sende tek tek bak hangisinde bu 2. fotoğraftaki seçenekler çıkacak sonra oradan özellikler gelişmiş Speed and dupex i 100 Mbps Full dupex yap düzelcektir bende 40 Mbps internet vardı 3 veriyordu bunu yaptım düzeldi problem.

Dosya Ekleri

• a.png
    112,9 KB · Görüntüleme: 65
  • aaa.png
    143,5 KB · Görüntüleme: 65
sıkıntım bu değil genede denedim ama işe yaramadı

Hocam altyapı sorgulamasında ki 2. fotoğrafta ki site nedir. Ve modem hat değerlerinizi paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…