16x2 RAM sorun yaratır mı?

codestek

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemimi güçlendirmek istiyorum. RAM alacağım. Anakartım Gigabyte B450M S2H, işlemcim AMD Ryzen 5 2600. anakartımda RAM için 2 adet soket bulunuyor. 2 adet aynı RAM'den 16x2 32 GB RAM takmak istiyorum. 16, 16 2 adet RAM takmak uyumsuzluk veya başka bir olumsuzluk yaratır mı? Anakartımın desteklediği RAM özellikleri:

1. 2 X DDR4 DIMM sockets supporting up to 64 GB (32 GB Single DIMM capacity) of System Memory.
  2. Çift kanal bellek mimarisi.
  3. Support for DDR4 3600(O.C.)/3466(O.C.)/2933/2667/2400/2133 MHz Memory modules.
  4. ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8 hafıza modüllerini destekler.
  5. ECC olmayan DIMM 1Rx8/2Rx8/1RX16 hafıza modüllerini destekler.
  6. Extreme Memory profile (XMP) bellek modülleri desteği.

Linkteki RAM'den 2 adet alacağım. Anakartım ve işlemcim 3600 MHz OC'siz çalıştırır mı? Çalıştırmazsa RAM'leri daha düşük MHz'de sorun yaşamadan kullanabilir miyim? Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

Hayır bir sorun olmaz. tam tersine performansın daha çok artar. örnek olarak bir oyunda 70 fps alıyosan 80 hatta 85 civarına kadar çıkar. bu arada takacağınız 2 RAM aynı özelliklerde olsun

32GB ram yapmak yerine r5 5600 işlemci al daha iyi olur. 8GB ram miktarın varsa altta linkini attığımı alabilirsin ama 16 zaten yeterli gelir onun yerine daha güçlü bir işlemci performansı daha çok arttırır.

İşlemci alınır ama şimdi 2x8 alacak 1 2 yıl sonra yine 16x2 alacak. Şimdiden 16x2 alması daha mantıklı ilerleyen zamanda da işlemci alır.

Dostum günümüzde artık 16 GB ram yetersiz kalıyor. güncel yeni çıkanlardan oyun oynuyosan eğer dediğimi daha iyi anlarsın

Hayır bir sorun olmaz. tam tersine performansın daha çok artar. örnek olarak bir oyunda 70 fps alıyosan 80 hatta 85 civarına kadar çıkar. bu arada takacağınız 2 RAM aynı özelliklerde olsun
8 GB RAM'den 16 GB RAM'e geçince etkiliyor çünkü çoğu oyun 8 GB RAM üzeri kullanıyor. Ancak, 16 GB RAM'den 32 GB RAM'e geçmek oyunlarda dediğiniz derecede bir fark yaratmıyor. Asıl fark, 16 GB RAM'den daha fazla RAM kullanımı olan oyunlarda/programlarda olur.

Hatta daha yeni starfiedl ve Lies of P bitirdim gram RAM problemi olmadı. Onun dışında RAM canavarı Warzone ve BF2024 oynuyorum ki BF tüm sistemi sömürüyor onda bile RAM problemi veya droplarla karşılaşmıyorum. Sisteminizde öncelikli olarak güncellenmesi gereken ana parçalar varken ram'e takılı kalmak saçma.

Linkteki ram işlemcim ve anakartım için uygunmudur? Araştırmalarım sonucu bunu bulabildim. Farklı biri ürün alamıyorum maalesef kuponum var sitede o sebepten. Cevabınız için teşekkür ederim.
Hocam sitede kuponum var ve linkteki ürünü alabiliyorum. İşlemcimi ileride değiştireceğim. Benim merak ettiğim linkini paylaşmış olduğum ram sistemim için uygun olup olmadığı. Sistemimin belirtilen mhz hızını destekleyip desteklemediği gibi. Cevabınız için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…