17.000 TL'e Sistem Toplama

• Konuyu başlatan tüge
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.855

sizce abarttımmı

• hayır

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    3
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tüge

Hectopat
Daha fazla  
Selam sevgili Technopat severler.

Ben Tüge. Yakın bir zamanda gerçekten sağlam bir sistem toplamak istiyorum bütçem yok yani Allah ne verdiyse :) Biraz abartmış olabilirim ama bir oda kurmak istiyorum tamamen oyun ve teknoloji için sadece topladığım kasam 17000 TL civarı tuttu. 2 adet GTX780 Ti, Intel 4960x işlemci gibisinden parçalar tercih ettim, Youtube üzerinden video çekmek ve Twitch'ten yayın yapmak ve her oyunu ultrada oynamak istiyorum. Bunun için bana bir sistem önerebilir misiniz?

Gerçekten yardım lazım, 3 adet 27'' lik Asus monitör planladım tamamen teknolojik bir oda için, sadece kasa için bunlar. Onun dışında bir TV, bir PS4 gibi hayalimde var ancak render ve edit programlarından hiç anlamıyorum bu yüzden de Youtube işini becerememekten korkuyorum. Yardım ederseniz bu konuda çok sevinirim ciddi yatırım söz konusu acil cevaplarınızı bekliyorum hatırladığım kadarıyla sistem söyle:

(Tüm detaylarıyla değil, şöyle böyle :))

• Intel Core i7 4960x 3.4 ghz işlemci
  • 512 GB SSD
  • 3 TB harddisk
  • 2 adet (SLI) Nvidia Geforce GTX780 Ti O.C (Titan yada 790 olabilir size kalmış)
  • 3 adet 27'' 1080p monitör
  • Razer klavye, mouse, headset vs.
  • Asus Rampage IV anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube'a "21.000$ Gaming PC" yaz arkadaşın yaptığı videoyu izle ona yakın bir şey yapabilirsin.

Sistem hayali gibi. Gerçekse de parana yazık. Oyun için o kadar para verilmez bence. 3 TB harddisk, 780 slı, 512 GB SSD, Intel Core i7 4960x, 3 monitör falan gerçekçi değil ve gereksiz.

Öyle mi düşüniyorsun be hocam? Benim hayalim bu :) Abarttığımı biliyorum da ne dersin almışken en iyisi olsun isterim. 3 ekranı Youtube dan araştırdım zaten hayalimdeki gibi :) Benim hayatım bilgisayar zaten. 
Recep Baltaş siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir el atar mısınız lütfen?

Bu kadar para vermen gereksiz. 17.000 tl yerine 3.000-4.000 tl'ye taş gibi bir sistem toplanır.

O fiyata GTX660'lı bir sistem toplanır sanırım, benim işime gelmez evet 17.000 TL abartı kesinlikle ama söyle bir GTX780 yada 1 GTX770 istersem, 4500-7000 civarı GTX770 sistem topladım zaten 4500 TL tuttu. GTX780'li topladığımda ise indirimde 7000 TL civarı.

Haha 1 TB SSD :D Bayağı iyi olmuş uğraşmışsın eyvallah dostumda neden anlamıyor kimse beni? Neden saçma ki sistem? Benim seçtiğim kasa bile 1500 TL tutmuştu.

Dostum biz sadece 17000 tl'lik sistem paranın hakkını alabileceğin bir sistem olmaz diye söylüyoruz ama çok paran varsa ve bu şekilde harcamaktan mutlu olacaksan eğer bence yapmalısın böyle bir şey. Parayla mutluluk satın almış olursun işte :) Ama aynı performansı yarı fiyatına da alabilirsin bunun farkında ol da, sonra ne yapıyorsan yap. Sonuçta para senin paran istediğin gibi harcarsın.

Haklisin dostum maksimum 5000 TL'e harika bir sistem toplanir. Abartmaya gerek yok. Aydinlattigin icin cok tesekkur ederim konu kilitlenebilir iyi forumlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı