17 bin TL'ye hazır sistem önerisi

acan1

Centipat
17 bin tlm var ikisinden birini düşünüyorum pazar günü teknoloji mağazalarına gidip soracağım fakat sizlerede danışmak istedim. Bu sistemler iyi mi veya kötü mü, neleri değiştirilebilir veya değiştirilemez veya daha iyisi varsa atarsanız ve yardımcı olursanız sevinirim.

Rage 24 de işlemciyi: AMD Ryzen 5 5600 4.4GHz 6/12 çekirdek işlemci diye değiştirmeyi.
Anakartıda: MSI B450M-A Pro Max II anakart olarak değiştirmeyi düşünüyorum bu şekilde 17 bin TL oluyor.

2. sistemi işlemci vs güç kaynağı bakımından beğenmiş olsam da ekran kartı açısından 1. sistem çok daha iyi. En azından 6600'e çıkma imkanınız varsa hala 1.'ye göre ekran kartı düşük olsa da tercih edilebilir hale gelebilir 2. olanı.

İlk sistemde kasa değiştirilebilirse iyi olur ama yine de fiyatına göre muhteşem. Her ne kadar 5600, 13100F'den çok daha iyi olsa da 6700 ile 3050 kesinlikle karşılaştırılamaz. 3060'a yükseltsen bile 6700 her türlü daha iyi.

2. sistemi işlemci vs güç kaynağı bakımından beğenmiş olsam da ekran kartı açısından 1. sistem çok daha iyi. En azından 6600'e çıkma imkanınız varsa hala 1.'ye göre ekran kartı düşük olsa da tercih edilebilir hale gelebilir 2. olanı.

Anakart la işlemciyi değiştirdiğimde 19 bin TL'ye kadar çıkıyor 2.olanı bu fiyatı ne yazık ki karşılayamam. Tabii ki eğer işlemciyle anakartı değiştirmeyin ekran kartını sadece değiştirin diyorsanız karşılayabilirim.

İlk sistemde kasa değiştirilebilirse iyi olur ama yine de fiyatına göre muhteşem. Her ne kadar 5600, 13100F'den çok daha iyi olsa da 6700 ile 3050 kesinlikle karşılaştırılamaz. 3060'a yükseltsen bile 6700 her türlü daha iyi.

Çok kararsızım ikisinin de farklı güzellikleri var.

Anakart la işlemciyi değiştirdiğimde 19 bin TL'ye kadar çıkıyor 2.olanı bu fiyatı ne yazık ki karşılayamam. Tabii ki eğer işlemciyle anakartı değiştirmeyin ekran kartını sadece değiştirin diyorsanız karşılayabilirim.

Çok kararsızım ikisinin de farklı güzellikleri var.
RX 6700 bırakın 3050'yi, 4060 muadili bir kart; yer yer ondan bile üstün. İlk sistem açık ara o bütçelerdeki en F/P sistem, PSU değiştirip kullanın. @Swoxie hocam ne dediyse bire bir katılıyorum.

Vatan da ki sistemi al geç. PSU'yu ilerleyen zamanlarda da değişirsin. O paraya en güçlü kasa.

RX 6700 bırakın 3050'yi, 4060 muadili bir kart; yer yer ondan bile üstün. İlk sistem açık ara o bütçelerdeki en F/P sistem, PSU değiştirip kullanın. @Swoxie hocam ne dediyse bire bir katılıyorum.

PSU'yu PC'yi aldıktan 3 ay falan içinde değiştiremem sorun çıkarmaz değil mi?

Akım korumalı prizle kullan idarelik bir şey olmaz.

Hocam evinizde akım korumalı kaliteli prizler varsa ve bulunduğunuz muhitin elektrikle ilgili bir problemi yoksa idare edebilirsiniz; ama mümkün olan en kısa sürede o PSU'yu değiştirin.

Tamamdır yardımınız için hepinize çok teşekkür ederim son kez bir şey soracağım Vatan Computer'in mağazasına gidip bu sistemi almamı daha iyi olur yani mağazalarında var mıdır yoksa siparişmi etmeliyim? Ankara Mamak'ta yaşıyorum IKEA gibi yerlere gidebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı