17 bin TL'ye sistem önerisi

Bütçe
17000

Evet hocam haklısınız her şeyin daha iyisi var ancak aynı fiyata daha iyi bir sistem dururken başkası alınmamalı. Evet ideal bir sistem bu lafım yok ama Hero 5A daha iyi.
Bence bahsettiğim şey aşırı ileri değil. 2 sene sonra işlemciyi değiştirebilir çünkü DDR5 yaygınlaşacağı için AM4 işlemcilerin fiyatları ucuzlar. Bence Hero 5A sistem alınmalı. Ve bence Intel 14. nesilde soket değişir.

Dostum o zaman 14. nesili de almasın, beklesin 16'yı. E 16 çıkmışken de 18.. Bunun bir sonu yok ki. Adam belki 8-10 yıl bu sistemi kullanacak. Sürekli bir "ya ileriyi düşüneyim, ileriyi düşüneyim" diyerek yaşanmaz ki.

Bak 2020 sonrasında çıkmış ekran kartı 2013'de çıkmış gtx 980ti ile neredeyse aynı değerleri veriyor, en fazla %20 daha iyidir. Yani bu "ileride çöp olur bu" teorisinin gerçek hayatta ödediğimiz para oranında karşılığı yok.

Selamlar, sevgiler dostum.

Hocam ben öyle bir şey demedim ki? Tamam dediğinizi doğru varsayalım. Hero 5A sisteminin ekran kartı, raminin mhz'si daha iyi. Dediğiniz sistemi alırsa depolamayı arttırmaya parası kalmayabilir 500gb yetmeyebilir. Yani bahsettiğim sistem her türlü iyi.

Nvidanın render konularında bir tık daha önde olduğu aşikar, fakat AMD ekran kartlarıyla sanki render alınamıyor, yapılamıyor ya da eziyetmiş gibi göstermenin alemi yok. Aynı paraya daha performanslı ekran kartı sahibi olmak varken 8gblik 3060 ti ye para vermezdim açıkcası. Bütçeniz 3070 ti veya 3080 yetseydi evet nvidia derdim. Fakat şu durumda her türlü
Bu sistemi öneririm. Kalan paraya işlemci soğutucu alabilir ya da ssd yükseltmesi yapabilirsiniz.
Programdan programa değişmekle birlikte video render işlerinde sadece ekran kartı değil işlemcide önem arzediyor. 3060 Tİ ile 6700xt ekran kartı arasında render süreleri en fazla 30 saniye oynama yapar. Hatta 6700xt nin geçtiği bile olur.
Misal bir render sonuçları

3060 Ti'li bir sistem bundan biraz daha ucuz işlemcisi belki biraz daha iyi olabilir ama her ne olursa olsun bence Hero A5 özelleştirilerek alınabilir.

Gainward markasını ilk defa duydum güvenilir sorunsuz bir marka mı? Bilgi dahilinizde midir?

Gainward Palit'in bir alt kuruluşudur hocam yani güvenilir. Bende tek fan GTX 1050 Ti var boşta 25 derece yükte 60 dereceyi geçmiyor.

Zaten bundan ilk sayfada bahsetmiştim hocam. Arkadaş bunu göz önünde tutmuştur .

Zaten bundan ilk sayfada bahsetmiştim hocam. Arkadaş bunu göz önünde tutmuştur .
Yorumunuzu gördüm hocam, detaylı anlatmak istedim. Çünkü ezbere konuşan çok kişi var. Nvidia render de daha iyi evet bunu herkes kabul eder. Fakat sırf böyle bir durum var diye, bütçeye ve alınacak sisteme bakmadan direk ezberden Nvidia diyenler var. Bu yüzden yorum yapmak istedim. Arkadaş bunu göz önünde bulundurarak hareket ederse kendi yararına.

Öncelikle tüm yorum yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Belirtmiş olduğunuz sistemler gerçekten fiyatlarına göre alabileceğim en iyi sistemler. Aslına bakacak olursak ikiside işime hayli hayli yarıyor çok kararsız kaldım şuan.

Kararsız kalacağınız durum yok hocam, 6700xt sistemi alın keyfinize bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…