17 Şubat Dünya Kediler Günü

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
müh.
Farkındalık günü olarak bilinen Dünya Kediler Günü, evsiz kedilerin farkındalığını sağlamak amacıyla her yıl 17 Şubat'ta kutlanır. Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde farklı tarihlerde kutlanıyor. 8 Ağustos'ta Kanada'da veya 29 Ekim'de ABD'de gerçekleşiyor. İlk olarak 2005 yılında kutlanmaya başlanan Dünya Kediler Günü, Japonya'da 22 Şubat'ta, Rusya'da ise 1 Mart'ta düzenleniyor.

Kediler Günü Sözleri
  • Bir kedi net olarak duygusal dürüstlüğe sahiptir: İnsanlar birçok sebeplerle duygularını saklayabilirler, ancak kediler bunu yapmazlar. - Ernest Hemingway
  • Her miyav kalpten gelen bir mesajdır. -Stuart McMiIIan
  • Kedilere hayran kalmamızın sebebi de ne yaparlarsa yapsınlar ya da yapıyor görünseler her zaman muzaffer çıkmalarıdır. - Barbara Webster
  • En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır, ne sorarlar, ne de kusur, ne kabahat bulurlar. -George EIIiot
  • Kusursuz dostIarımın asla dörtten az ayağı olmaz. -Colette
  • Ben bir kedilere fısıldayanım. Başka evlere gittiğimde kediler sahiplerinden daha çok beni severler. -Cory Monteith
  • Hayvanlar konuşabilseydi; köpekler dobra konuşan dostlar olurken, kediler pek de konuşmayan ender canlılardan olurdu. -Mark Twain
  • Bir insanın gerçek manada reddedilmeyi anlaması için öncelikle bir kedi tarafından görmezden gelinmesi gerekir. -Anonim
  • Kedilerle uyumanın zor yanı; kedilerin yatağın bir tarafında yatmaları yerine sizin üzerinizde yatmayı tercih etmeleridir. - Pam Brown
  • Ortalama bir kedi yavrusu 5 yaşındaki çocuktan daha fazla soru sorar. -Carl Van Vechten
  • Kedilerde her şey vardır: hayranlık, sonsuz uyku ve canları istediklerinde eşlik etmek. -Rod McKuen
  • Kedim deli değil, sadece iyi bir aktrist. -P.C. Ca

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden kahvehanemizde beslediğim sonrasında sağlık sebepleri ile mecburen barınağa bıraktığımız Oblomov'un kedi versiyonu Şervan seni özlüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…