17 yaşında aileye yük olmak

Anadolu ihl kanka.

Emin değilim yaşadığım duygulardan düzeltmek istiyorum da iyice sarpa sarıyor gibi.

Kanka istersen açık liseye geç. Ben şu an açık lisedeyim, hem de marangozda çalışıyorum. Lise terk benim, istersen öyle yap açık liseye oradanda sanayiye girebilirsin sonuçta meslek. Sanayide eleman yetişmiyor. Yarın bugün sanayi elemanlarını maaşı katlanacak ve bu mesleklerle yurt dışına çıkma imkanı var. Sanayi git bence şimdiden yaz tatili iş bulmak zor oluyor ve kendinden eminsen açık liseye geç.(Benimkisi sadece tavsiye) Hem biraz cebine para koyarsın. Tavsiyem para konusunda Metal kesim, kaynakçı, makine yedek parça(CNC) ve marangoza girmeni tavsiye ederim.

Bu yaşlarda ailen için yapabileceğin en iyi şey güzel bir plan program gelecek planı yapıp derslerine asılman olur benim fikrimce sevgili kardeşim. Bir yerden başlar isen devamında ihtiyaçların doğrultusunda azami ders gereçlerini talep etmen ailenin durumu el veriyorsa mutlu edici olacaktır onlar için de. Ayrıca internette yararlanabileceğin birçok güncel PDF kitap, ders notu video mevcut. Bunların bazılarını fotokopi olarak da edinebilirsin.

Eğer sıkıntılarınla başa çıkamazsan ailenle paylaş ve bir çrs doktorundan ( çocuk psikiyatrisi) randevu talep edebilirsiniz 182 üzerinden sevgili kardeşim.

Bunların en başında nasıl bir meslek yaşantın olmasını istediğine karar vermelisin. Her meslek için üniversite şart değil tabii ki.

Kanka istersen açık liseye geç. Ben şu an açık lisedeyim, hem de marangozda çalışıyorum. Lise terk benim, istersen öyle yap açık liseye oradanda sanayiye girebilirsin sonuçta meslek. Sanayide eleman yetişmiyor. Yarın bugün sanayi elemanlarını maaşı katlanacak ve bu mesleklerle yurt dışına çıkma imkanı var. Sanayi git bence şimdiden yaz tatili iş bulmak zor oluyor ve kendinden eminsen açık liseye geç.(Benimkisi sadece tavsiye) Hem biraz cebine para koyarsın. Tavsiyem para konusunda Metal kesim, kaynakçı, makine yedek parça(CNC) ve marangoza girmeni tavsiye ederim.

Ve kanka dediğim meslek kollarını 2 senelik üniversite bölümleri oluyor. Onlardan meslek belgesi alıp yurt dışına çıkma imkanı olur. Ben öyle düşünüyorum.

Allah yardımcın olsun, LGS'nin pişmanlığı da üzerimde maalesef sana tavsiyem güzel bir liseye git ileride benim yaşadıklarımı yaşama çok pişman olursun. Güzel bir liseye gitseydim çoktan başlamıştım bir iş öğrenmen de güzel bu arada en azından ileride zorluk çekmezsin.

Bunun için de geç değil mi?

Yok şu an tam zamanı.

Allah yardımcın olsun, lgsnin pişmanlığı da üzerimde malesef sana tavsiyem güzel bir liseye git ileri de benim yaşadıklarımı yaşama çok pişman olursun. Güzel bir liseye gitseydim çoktan başlamıştım bir iş öğrenmen de güzel bu arada en azından ileri de zorluk çekmezsin.

mağlese iyi liseye gidemeyeceğim ortalama ile alan anadolu lisesine gideceğim tek umudum YKS

Allah yardımcın olsun, LGS'nin pişmanlığı da üzerimde maalesef sana tavsiyem güzel bir liseye git ileride benim yaşadıklarımı yaşama çok pişman olursun. Güzel bir liseye gitseydim çoktan başlamıştım bir iş öğrenmen de güzel bu arada en azından ileride zorluk çekmezsin.

Değil sebebi sadece ekonomi...

Kanka kesinlikle çok haklısın, ama ben sanayide yapabileceğimi düşünmüyorum iki türlü yürütemem zor olur. O sefer iş yüzünden sınavı da kazanamazsam daha kötü olabilir şuan ki psikolojimden daha beter olabilirim o yüzden şunu düşünüyorum 1 sene dişimi sıkıp yksye çalışmak daha faydalı tavsiyen için çok teşekkür ederim, Allah işini rast getirsin.
Bu yaşlarda ailen için yapabileceğin en iyi şey güzel bir plan program gelecek planı yapıp derslerine asılman olur benim fikrimce sevgili kardeşim. Bir yerden başlar isen devamında ihtiyaçların doğrultusunda azami ders gereçlerini talep etmen ailenin durumu el veriyorsa mutlu edici olacaktır onlar için de. Ayrıca internette yararlanabileceğin birçok güncel PDF kitap, ders notu video mevcut. Bunların bazılarını fotokopi olarak da edinebilirsin.

Eğer sıkıntılarınla başa çıkamazsan ailenle paylaş ve bir çrs doktorundan ( çocuk psikiyatrisi) randevu talep edebilirsiniz 182 üzerinden sevgili kardeşim.

Bunların en başında nasıl bir meslek yaşantın olmasını istediğine karar vermelisin. Her meslek için üniversite şart değil tabii ki.
Teşekkür ediyorum reis Allah razı olsun, kesinlikle size hak veriyorum. Zaten ders için çalışmadığım halde onlardan birşey istemeye de yüzüm yok. Çalıştıktan sonra işler değişebilir...
Değil sebebi sadece ekonomi...
Sanki böyle durumlar olmasa rahat bir yaşantı olsa daha insanın durumu zor olur gibi düşünüyorum insan zorluklara karşı gayret eder.
Dershane işine hiç girmeyin, dershaneye gitmek gereksizdir evde çalışın.
Evde o disiplini sağlayabileceğimden emin değilim de bakacağım, dershaneye verilen parayla daha farklı şeyler yapılabilir haklısınız.

mağlese iyi liseye gidemeyeceğim ortalama ile alan anadolu lisesine gideceğim tek umudum YKS
Dostum Obp kaç? Sana tavsiyem ne olmak istediğine şimdiden karar ver benim gibi 11.sınıfa kadar yatma, bir hedefin olsun ona göre okula git şevkle, aşkla şimdiden bunları düşün sana bir tavsiyem daha var instagram tiktok o oyunlarmış şimdiden kendini kısıtla çünkü ileride önüne bile geçemiyorsun sonu hüsran olmasın. Allah yolunu bahtını açık etsin.

Hocam içinde bulunduğun durumdan kurtulmanın tek çaresi var, o da sınavına çalışmak. Günün belirli bir saatini ders çalışmaya ayır. Zamanını işe girmek yerine, sınava çalışmak için kullan. İşte sabahtan akşama kadar yorulursun, gün sonunda az bir para verir yollar. 18 yaşından küçüklere hep böyle yapıyorlar.

Hocam içinde bulunduğun durumdan kurtulmanın tek çaresi var, o da sınavına çalışmak. Günün belirli bir saatini ders çalışmaya ayır. Zamanını işe girmek yerine, sınava çalışmak için kullan. İşte sabahtan akşama kadar yorulursun, gün sonunda az bir para verir yollar. 18 yaşından küçüklere hep böyle yapıyorlar.
Size kesinlikle hak veriyorum şuanlık ders çalışmak mantıklı inşallah derhal başlarım...

Hepinize teşekkür ediyorum Allah razı olsun yardımınız için.

Size kesinlikle hak veriyorum şu anlık ders çalışmak mantıklı inşallah derhal başlarım...

Hepinize teşekkür ediyorum Allah razı olsun yardımınız için.

Azim edip masaya oturursan gerisi gelir, alışman lazım sadece. Mesela bende ders çalışmayı sevmem, annemde pek zorlamaz. Ama sınav haftası kendimi zorlar çalışmaya başlarım gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı