17 yaşında biri için yaz tatili iş önerisi

lLeaTT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H 2.30 GHz
Takılı RAM: 16,0 GB (kullanılabilir: 15,7 GB)
Sistem türü: 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU
Meslek
Öğrenci
17 yaşındayım, boyum 1.87, kilom 70. yardıma ihtiyaç duymaksızın akademik makale okuyacak kadar İngilizce ve derdimi anlatacak kadar (sanıyorum ki B1 seviyesinde) Almanca biliyorum. Aynı zamanda bu aralar İspanyolca öğrenmeye çabalıyorum. Yazarlık gibi işlere de merakım olduğunu ve uğraştığımı eklemek isterim.

Bu yaz lise bitiyor ve ben ne olur ne olmaz diye öneri almak istedim. Sizce ne iş yapmalıyım veya daha dürüst olmamız gerekirse yapabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Bu siteden otel iş ilanlarına bakabilirsiniz. Belki sizi kabul edecek otel olur. Lojman ve yemek imkanı da sağlıyorlar. Sağlamayan oteller de olabiliyor da sağlamayan oteller belirtiyor. Sağlayan otellere bakarsınız.

Peki ücretleri nasıl oluyor, bir bilginiz varsa bahsedebilir misiniz?

Kurumsal bir yerde işe girmeye çalış sana tavsiyem sana bir şey katabilecek bir işe gir eğer parasal sıkıntın yoksa öyle yap ileride lazım olur.

@lLeaTT, otel çalışanları genelde bahşiş üzerinden kazanır. Örneği bellboy üzerinden vereyim: Recep İvedik 1 illaki izlemişsinizdir. Orada Recep İvedik ile beraber odaya çıkan kişi bellboy oluyor. Bellboy, otel misafirinin eşyasını yukarıya kadar taşır; otel hakkında bilgi verir ve soru/sorunun olup olmadığını sorar. Genelde asgari ücret verirler. Bahşiş üzerinden kazanmaya çalışır. Müşteriye kendinizi sevdirebilirseniz ortalama 1 Euro, Dolar, Pound bahşiş verir. Günlük 5 Euro, Dolar, Pound alsanız bile yolunuzu bir şekil bulursunuz. Otel kalıcı bir meslek mi diye soracak olursanız da bence değil, daha çok günü kurtarmalık.

Kurumsal bir yerde işe girmeye çalış sana tavsiyem sana bir şey katabilecek bir işe gir eğer parasal sıkıntın yoksa öyle yap ileride lazım olur.
Anladım, zaten maddiyat konusunda aileme duacıyım. "Kurumsal bir yer" derken kastınız nedir ve bu kurumsal yerleri nasıl bulabilirim, bahsedebilir misiniz?

Şahsen ağzımın az buçuk laf yaptığına inanıyorum, bahşiş işinden bir şeyler kazanabilirim sanırım. Peki başka bir iş önerisi verebilir misiniz? Çünkü turistik yerlere pek uzağım.

Anladım, zaten maddiyat konusunda aileme duacıyım. "kurumsal bir yer" derken kastınız nedir ve bu kurumsal yerleri nasıl bulabilirim, bahsedebilir misiniz?

Yaşadığın çevrede var mıdır bilmem ama çerkezköy tarafında köklü fabrikalar var.
Mesela örnek veriyorum Bosch markasının fabrikası Renault markasının servis bölümleri örnek.

@lLeaTT, sizin yaşlarınızdayken garson olarak da çalıştım da şahsen hakkımı vermediler ve fazla çalıştım. Sonra yaz zamanlarında otel, sanayi gibi birçok yerde çalıştım. Rahat olanı bence oteldi, ağzınız laf yaparsa da bahşişi doğrudan kapıyorsunuz. Kıl insanlar da illaki vardı. Her yerde kıl insan olur, ona yapabilecek bir şey yok maalesef.

Yaşadığın çevrede var mıdır bilmem ama çerkezköy tarafında köklü fabrikalar var.
Mesela örnek veriyorum Bosch markasının fabrikası Renault markasının servis bölümleri örnek.
Fabrikalardan küçüklüğümden beri her zaman korktum ama bu yaz düşünebilirim sanırım, bilmiyorum. Kafamdaki fabrika imajı çok değişik: Mobbing, zorba patronlar, serseri çalışanlar vesaire...

Her insanın mizacı farklıdır, katılıyorum.

@lLeaTT, mobbing ve zorba patronlar her yerde olabilir. Mobbinge uğradığınızda ya da zorba patronla karşılaştığınızda, işten ayrılabilirsiniz. Şimdiden düşünmeyin derim bunları. Sürekli düşünürseniz de bu sefer, işte çalışırken tedirgin olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…