17 yaşında cinsel içerikli oyun sitesine giriş yapmak suç sebebi mi?

sıradangenç

Zeptopat
Daha fazla  
Abilerim ablalarım merhaba ben 17 yaşımdayım ve ağır bir hata yaptım. Yaptığım hata cinsel içerikli oyun sitesine giriş yapmak değil Papara kart bilgilerimle giriş yapmak oldu. Bunu hangi kafayla yaptım bilmiyorum, artık siz ergenlik mi dersiniz başka bir şey mi size kalmış. Neyse bundan sonra benim iznim olmadan Papara hesabımdan iki kere genel adı altında harcama yapıldı ve bende kartı kullanıma kapatıp Papara destek ekibine yazdım şu şekilde bir cevap geldi. (okumak istemeyenler için şöyle özetleyeyim bazı kontrollerin yapılması gerekiyormuş kontroller tamamlandıktan sonra dönüş yapılacakmış ")
"Kart ile harcama yapıldığında, harcamaya konu olan tutar öncelikle provizyon ismini verdiğimiz muhasebeleşme sürecinden geçer. Provizyon sürecinde harcamaya konu olan tutarın karşı tarafın banka hesabına geçmemesi durumunda karşı bankanın sayım işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Banka, işlemin güvenirliğini ve limit bilgilerini kontrol ediyor ve bu kontrol harcamanın yapıldığı tarihten sonraki gün başlayacak şekilde en fazla 8 gün sürüyor. Örnek vermem gerekirse ayın birinde kart harcaması denediğinizde tutar eğer karşı tarafa geçmezse ayın ikinci gününden başlayacak şekilde 8 günlük provizyon süreci yaşanır. Bu işlemin provizyonu en geç ayın dokuzunda tamamlanmış olur.

Provizyon sürecinde ilk olarak karşı bankanın kontrollerini tamamlamasına ihtiyacımız var. Kontrol tamamlanana kadar bu süreci hem günlük olarak sizin için takip edeceğim hem de talebiniz sonuçlanır sonuçlanmaz sizi sonuca dair bilgilendireceğim." her neyse yetkililere cinsel içerikli sitelere girdiğimi söylemem durumunda bir ceza ile karşılaşır mıyım?

Abilerim ablalarım merhaba ben 17 yaşımdayım ve ağır bir hata yaptım. Yaptığım hata cinsel içerikli oyun sitesine giriş yapmak değil Papara kart bilgilerimle giriş yapmak oldu. Bunu hangi kafayla yaptım bilmiyorum, artık siz ergenlik mi dersiniz başka bir şey mi size kalmış. Neyse bundan sonra benim iznim olmadan Papara hesabımdan iki kere genel adı altında harcama yapıldı ve bende kartı kullanıma kapatıp Papara destek ekibine yazdım şu şekilde bir cevap geldi. (okumak istemeyenler için şöyle özetleyeyim bazı kontrollerin yapılması gerekiyormuş kontroller tamamlandıktan sonra dönüş yapılacakmış ")
"Kart ile harcama yapıldığında, harcamaya konu olan tutar öncelikle provizyon ismini verdiğimiz muhasebeleşme sürecinden geçer. Provizyon sürecinde harcamaya konu olan tutarın karşı tarafın banka hesabına geçmemesi durumunda karşı bankanın sayım işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Banka, işlemin güvenirliğini ve limit bilgilerini kontrol ediyor ve bu kontrol harcamanın yapıldığı tarihten sonraki gün başlayacak şekilde en fazla 8 gün sürüyor. Örnek vermem gerekirse ayın birinde kart harcaması denediğinizde tutar eğer karşı tarafa geçmezse ayın ikinci gününden başlayacak şekilde 8 günlük provizyon süreci yaşanır. Bu işlemin provizyonu en geç ayın dokuzunda tamamlanmış olur.

Provizyon sürecinde ilk olarak karşı bankanın kontrollerini tamamlamasına ihtiyacımız var. Kontrol tamamlanana kadar bu süreci hem günlük olarak sizin için takip edeceğim hem de talebiniz sonuçlanır sonuçlanmaz sizi sonuca dair bilgilendireceğim." her neyse yetkililere cinsel içerikli sitelere girdiğimi söylemem durumunda bir ceza ile karşılaşır mıyım?

Sıkıntı olmaz site yasaklı değilse.

Sıkıntı olmaz site yasaklı değilse.
P*rn hub'a girmiştim. Reklamında girdiğim o oyun sitesi çıktı karşıma, oradan giriş yaptım ve bildiğim kadarıyla Türkiye'de bütün cinsel içerikli siteler yasak. Son olarak şunuda ekleyeyim VPN ve gizli sekme açıktı ama yinede yetkililer bakabiliyor diye biliyorum.

P*rn hub'a girmiştim. Reklamında girdiğim o oyun sitesi çıktı karşıma, oradan giriş yaptım ve bildiğim kadarıyla Türkiye'de bütün cinsel içerikli siteler yasak. Son olarak şunuda ekleyeyim VPN ve gizli sekme açıktı ama yinede yetkililer bakabiliyor diye biliyorum.
bireysel kullanımda bu tür bir izleme yapılması genelde ağır suçlar (dolandırıcılık, terörizm vb.) için geçerli bi tane cinsel oyuna para yatırdın diye başına bişe gelmez sonuçta senin paran.

Üyesi olduğunuz müstehcenlik barındıran web sitesinin içeriği burada kritik mahiyettedir. 5237 Sayılı TCK'da belirtilen usul ve esaslar şu şekildedir:

"Müstehcenlik Madde 226- (1)
a) Bir çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri veren ya da bunların içeriğini gösteren, okuyan, okutan veya dinleten,
b) Bunların içeriklerini çocukların girebileceği veya görebileceği yerlerde ya da alenen gösteren, görülebilecek şekilde sergileyen, okuyan, okutan, söyleyen, söyleten,
c) Bu ürünleri, içeriğine vakıf olunabilecek şekilde satışa veya kiraya arz eden,
d) Bu ürünleri, bunların satışına mahsus alışveriş yerleri dışında, satışa arz eden, satan veya kiraya veren,
e) Bu ürünleri, sair mal veya hizmet satışları yanında veya dolayısıyla bedelsiz olarak veren veya dağıtan,
f) Bu ürünlerin reklamını yapan, Kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır."

Bu bağlamda mantıksal olarak bireyin alıntıda belirtilen usul ve esasları ihlal eden kişiliklerin sunduğu her türlü hizmete ve mala eşlik etmesi/faydalanması neticesinde bir yaptırımla karşılaşması söz konusu olabileceği gibi karşılaşmaması da söz konusu olabilir. Ayrıca yasaları/usul ve esasları ihlal eden kişiliklerin sundukları hizmetten veya maldan faydalanan her birey "Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)" tarafından gözetim altına alınabilir.

Ek olarak 5651 Sayılı xxxxxxxxxxx Kanun'daki usul ve esaslar dahilinde: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), "Yer Sağlıyıcı"nın IP ve DNS adreslerini tespit etme ve "Erişim Sağlayıcı"nın IP ve DNS adreslerini tespit etme yetkileriyle donatılmıştır.

Kendi fikrimi belirtmem gerekirse her ne pahasına olursa olsun gaflete düşüp bu ve buna benzer girişimlerde bulunmamak gerekir. Üstüne üstlük henüz hiçbir akademik kariyer ve iş kariyeri girişimi başlatmamış birisi için bu tür eylemleri son derece mahrem nitelikli bilgileri paylaşarak gerçekleştirmek kesinlikle ileriye dönük çok ciddi zafiyetler meydana getirebilir.

Kaynakça

Son düzenleme:
Üyesi olduğunuz müstehcenlik barındıran web sitesinin içeriği burada kritik mahiyettedir. 5237 Sayılı TCK'da belirtilen usul ve esaslar şu şekildedir:

"Müstehcenlik Madde 226- (1)
A) Bir çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri veren ya da bunların içeriğini gösteren, okuyan, okutan veya dinleten,
B) Bunların içeriklerini çocukların girebileceği veya görebileceği yerlerde ya da alenen gösteren, görülebilecek şekilde sergileyen, okuyan, okutan, söyleyen, söyleten,
C) Bu ürünleri, içeriğine vakıf olunabilecek şekilde satışa veya kiraya arz eden,
D) Bu ürünleri, bunların satışına mahsus alışveriş yerleri dışında, satışa arz eden, satan veya kiraya veren,
E) Bu ürünleri, sair mal veya hizmet satışları yanında veya dolayısıyla bedelsiz olarak veren veya dağıtan,
F) Bu ürünlerin reklamını yapan, Kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır."

Bu bağlamda mantıksal olarak bireyin alıntıda belirtilen usul ve esasları ihlal eden kişiliklerin sunduğu her türlü hizmete ve mala eşlik etmesi/faydalanması neticesinde bir yaptırımla karşılaşması söz konusu olabileceği gibi karşılaşmaması da söz konusu olabilir. Ayrıca yasaları/usul ve esasları ihlal eden kişiliklerin sundukları hizmetten veya maldan faydalanan her birey "Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)" tarafından gözetim altına alınabilir.

Ek olarak 5651 Sayılı xxxxxxxxxxx Kanun'daki usul ve esaslar dahilinde: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), "Yer Sağlıyıcı"nın IP ve DNS adreslerini tespit etme ve "Erişim Sağlayıcı"nın IP ve DNS adreslerini tespit etme yetkileriyle donatılmıştır.

Kendi fikrimi belirtmem gerekirse her ne pahasına olursa olsun gaflete düşüp bu ve buna benzer girişimlerde bulunmamak gerekir. Üstüne üstlük henüz hiçbir akademik kariyer ve iş kariyeri girişimi başlatmamış birisi için bu tür eylemleri son derece mahrem nitelikli bilgileri paylaşarak gerçekleştirmek kesinlikle ileriye dönük çok ciddi zafiyetler meydana getirebilir.

Kaynakça

İlk önce girdiğim sitede çocuklarla ilgili bir şey yoktu. Ayrıca eşlik etmekten kastınız bu tür sitelere giriş yapmak içeriğini kullanmak ise internette bir avukat izlemenin veya kullanmanın topluma açık olmayan kendi özel alanınızda olduğu sürece suç teşkil etmediğini söylemişti

Kaynak:

Tüm bunların doğrultusunda ceza uygulanmayacağını söyleyebilir miyiz?

bir avukat izlemenin veya kullanmanın topluma açık olmayan kendi özel alanınızda olduğu sürece suç teşkil etmediğini söylemişti
Bu yoruma katılıyorum.

Ek olarak şahsi düşüncem dahilinde herhangi bir yaptırımla karşılaşacağınızı düşünmüyorum (kesin nitelikte değildir). Fakat endişelenilmesi gereken husus bu değildir, asıl endişelenilmesi gereken husus: üst düzey mahrem bilgilerinizin sanal ortamda geziyor olmasıdır. Bu ve bunun gibi zafiyetlerin ne tip geri dönüşler yapabileceğini tahmin etmeye çalışmak ütopiktir. Bu zafiyetlerin size geri dönüşü yarın da olabilir, 20 yıl sonra da olabilir, hiçbir geri dönüşü de olmayabilir. Bu tür hususlarda birey sadece ama sadece kendisinin ve arkada bıraktığı izlerin güvenliğinden sorumludur. Dikkatli olmaya özen gösterin, sizi dolaylı ya da direkt olarak ifade eden/ifşalayan tüm verilerin güvenliğinin tesisini basite indirgemeyin. Zorunluluk halleri dışında verilerinizin güvenliğinin tesisini başka kişiliklere, kurumlara ve oluşumlara emanet etmeyin, paylaşmayın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı