İnternette araştırdım 18 - 65 yaş diyor 17 yaşındayım 18 olmama 4 ay cvarında bir süre var ebeveynlerimle vs. gitsem hiç bir şekilde kan bağışı yapamaz mıyım? Emin olanlar acil cevap yazarsa sevinirim...
Teşekkürler, dün gece Kızılay'ı aramak bunu yazdıktan sonradan aklıma geldi aradığımda da 18 'reşit' olduğumuz için yasal olarak kan verme hakkına sahip oluyormuşuz. 18 olmama 1 gün var diyelim yine de kan veremiyorum... Çok saçma bir kural bence
Teşekkürler, dün gece Kızılay'ı aramak bunu yazdıktan sonradan aklıma geldi aradığımda da 18 'reşit' olduğumuz için yasal olarak kan verme hakkına sahip oluyormuşuz. 18 olmama 1 gün var diyelim yine de kan veremiyorum... Çok saçma bir kural bence
Bende 18 yaşıma girince kan vermeyi düşünüyordum ama şunları öğrendim sizi vazgeçirmek için demiyorum sadece haberiniz olsun:
Kan bağışlayan kişi kanşekeri düşeceği için yanında birisi olmalı yada eve yakın biryerde kan vermeniz daha uygun olur.(Baygınlık gibi durumlar için.)
Bir kere kan verdikten sonra vücuttan 5-6 ay daha kan alamazsınız çünkü vücudumuzda yaklaşık 4,5-5 lt kan bulunmaktadır ve alınırsa kan veren kişiye zarar verir. Allah korusun bir yakınınızın ihtiyacı olsa ona veremezsiniz.
Kana ihtiyacı olan kişinin iyimi kötümü olduğunu bilemeyiz yani o verdiğimiz kan bir teröriste gidip hayatını kurtarırsa yada iyi birisine gidip insanları faydalı olabilir bunu bilemeyiz oyüzden arkadaşımızdır, mahalleden birisidir, tanıdık birine vermek daha uygun olacağını düşünüyorum.
Gelişim 18 olunca %100 tamamlanan bir olgu değil daha erken veya geç gerçekleşebilir. Bu sebeple mantıklı değil gerekli kemik vs. testlerinden sonra 17 yaşındaki biride kan verebilmeli.
Gelişim 18 olunca %100 tamamlanan bir olgu değil daha erken veya geç gerçekleşebilir. Bu sebeple mantıklı değil gerekli kemik vs. testlerinden sonra 17 yaşındaki biride kan verebilmeli.
Burada galiba bir zorlama durumu olmasın diye 18 yaş yani reşitlik söz konusu olabilir yoksa dediğiniz gibi gelişim tam 18 yaşında tamamlanan bir olgu değil.
15 yaşında 185 190 arası boyum var 95 kiloyum babam yakın zamanda ameliyata gircek o yüzden kan lazım benim kanımda uyuyor kan verebiliyormuyum yaşıma göre vücudum baya olgun sakallarım falan var