17 yaşında kreatin kullanılmalı mı?

Dark_Soul 55

Centipat
Daha fazla  
17 yaşımdan gün aldım ve sporda 6. ayım. Gelişimimi desteklemek için kreatin almaya karar verdim. Zararı yok deniyor ama 18 yaş altına kullanma falan diyorlar, kafam karıştı ne yapmam lazım? Protein günlük çok alamazsam da 90-150 gram arası alabiliyorum. Görünüm kazanmak ve güç artışı için başlamalı mıyım?
Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.

Kullanılmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kreatin düzenli ve dikkatli kullanıldığında mükemmel etkilere sahip bir besin takviyesidir. Beyindeki, kaslardaki hücrelerin enerji olarak kullandığı atp maddesinin üretimine yardımcı olur, vicuttaki yaralar daha hızlı iyileşir odaklanma artar. Dikkat edilmesi gerekenler; bol bol su tüketmek, ölçülü kullanmak (kreatine başlanan ilk hafta normal düzeyin 3 katı alınır ki depolar önce dolsun), antrenmandan önce kullanmak, tok karna kullnmak. Bunlar hem sağlık için hemde verimliliği arttırmak için dikkat edilmesi gerekenler.

Nedenini açıklarsan daha iyi olur.

Aynen kardeşim zararlı değil ama kimisi kullan diyor kimisi gerek yok diyor.
Kullanma diyenlerin kreatinin ne demek olduğunu bilmediğine bahse girerim.

Kullanılmaz ne demek? Neden kullanılmasın, zararlı bir şeymiş gibi bilip bilmeden boş yorum yapıyorsunuz?
kreatinin yan etkileride var kankam o yüzden kimse 18 yaş altına önermez

Zararı yok. Ben 19 yaşındayım kullanıyorum. Önemli olan her gün aynı ölçüde ve bol suyla almak.

kreatinin yan etkileride var kankam o yüzden kimse 18 yaş altına önermez
Kreatinin yan etkileri metobolizma sistemi gelişmemiş çocuklar içindir. İçindeki alerjen madde uyarılarına dikkat edildiği sürece >16 ile >18 arasında kullanılmasında bir problem yoktur.

Sağ ol kanka yavaş yavaş başlayım o zaman 3gr ile. Günlük 4 LT civarı su içiyorum zaten suyun problem olacağını düşünmüyorum.

Ben 16-17 yaşımda kullanıyordum bir zararını görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…