17 yaşında minoxidil kullanılır mı?

sTARM52

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Yaklaşık bir iki yıldır saçım dökülüyordu. Pek dikkat etmiyordum ama son iki üç aydır ciddi derecede incelme ve dökülme var. Ailede de genetik. Ayna karşısında ışık altında kafa derim belli oluyor. Doktora göründüm genetik ne yaparsan yap dökülür falan dedi. Kendim biraz araştırdım finestarıd falan kullanmak istedim fakat yaş genç ileride erkeklikle ilgili sıkıntı yaşamak istemem. Minoxidile başlayayım dedimde kullanınca saçı döküyor hem yaşın daha genç falan dediler. Ne yapacağım bilmiyorum konuyla alakalı bilgi olanlar yardıcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dermatoloğa gitsen belki kullan diyebilir. Dahiliye gidip sorsan "Kullanayım mı?" diye, elinden alıp kapı dışarı eder seni.

Minoxidil'in normal kullanımda saç dökmesi beklenmez, sadece normal döngünü bozabilir.

Haklısın kanka cildiyeye gittim bana bunu dedi. Şu hastenelerdede numara bulmak çok zor özellikle bu konularda. Bu konularda bilgin varsa sana bir şey sormak isterim. Minoxidil yerine çeşitli yağları(biberiye, kabak çekirdeği, hint)karıştırıp kullansam benzer etki gösterir mi?

Biraz geç cevap olacak kullanmanı öneririm. Benim de 16 17 yaşında başlamıştı dökülmem ve başlamıştım kullanmaya. Şu an 24 yaşındayım 7 yıldır falan kullanıyorum. Şakaklarımda maksimum 1cm gerileme hala gür ve sağlıklı. Kullanmasam ciddi açılmalar kelleşme olabilirdi. Çevremde benden sonra saç dökülmesi yaşayıp saçları ciddi seyrekleşen insanlar oldu çünkü. Saçlarını kaybetmeden başla bir an önce derim

Abi geç olsun da güç olmasın sağol cevabın için. Benim saçım şakaktan çok genel bi döküle var yani minoxu kalkıp saçın heryerine süremem o yüzden iki aydır finasterid kullanıyorum yan eti falan görmedim inşallah işe yarar.Bu aralar saberoik dermatitte var ondanda dökülüyor olabilir.İnşallah senin gibi olumlu sonuç alırım sağol yanıtın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…