17 yaşında sigorta başlatılır mı?

tamıs

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 17 yaşında sigorta başlar mı? Çalıştığım yer bana 2 hafta deneme süreci sonunda sigortanı başlatacağız dediler fakat hâlâ başlatmadılar. İşten çıktığım zaman bunun parasını alabilir miyim? Sizden ricam anlaşılabilir bir cevap verirseniz çok memun kalırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı durumlar hariç kanunen -18 yaş işçi çalıştırılması yasaktır. Bu yüzden SGK'ya beyan ettirip sigorta başlatma hakları yoktur.

Fakat 5510 kanun, Meslek Lisesi mensuplarının stajları, üniversite stajları, yasal olarak kendi primini ödeme hakkı olan ve kanunen sermayesi ödenmiş şirket işçileri vs. kendilerine SGK primi yatırabilir veya onları çalıştırma hakkına haiz işletmeler işçinin sigorta primini ödeme yükümlülüğüne sahiptir.

Ayıca bazı işlerde +16 yaş iseniz sigorta yatırmaları gerekiyor.

Verdiğiniz bilgiler çok yetersiz olduğu için anca bu kadar yardımcı olabilirim.

Bazı durumlar hariç kanunen -18 yaş işçi çalıştırılması yasaktır. Bu yüzden SGK'ya beyan ettirip sigorta başlatma hakları yoktur.

Fakat 5510 kanun, Meslek Lisesi mensuplarının stajları, üniversite stajları, yasal olarak kendi primini ödeme hakkı olan ve kanunen sermayesi ödenmiş şirket işçileri vs. kendilerine SGK primi yatırabilir veya onları çalıştırma hakkına haiz işletmeler işçinin sigorta primini ödeme yükümlülüğüne sahiptir.

Ayıca bazı işlerde +16 yaş iseniz sigorta yatırmaları gerekiyor.

Verdiğiniz bilgiler çok yetersiz olduğu için anca bu kadar yardımcı olabilirim.

Yani bir cafede çalışıyorum yaş 17 normalde 14.günde yatırılması gerekirsen yatırılmadı şu an 1.5 ay oldu neredeyse işten çıktığım zaman bu yatırılmayn günlerin parasını alabilir miyim?

Yani bir cafede çalışıyorum yaş 17 normalde 14.günde yatırılması gerekirsen yatırılmadı şu an 1.5 ay oldu neredeyse işten çıktığım zaman bu yatırılmayn günlerin parasını alabilir miyim?

SGK'yı ilgilendiren bir şey yok burada parayı alma konusu tamamen işverenle olan bir sorun. Eğer halen sigorta yatışı yoksa ve bu insanlarla uğraşmayı göze alıyorsan şikayet et.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı