Çözüldü 17 yaşında üniversite kaydı sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ademtıngır20

Picopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar,
Ben 17 yaşındayım, bu sene YKS'ye girdim ve şehir dışı bir üniversiteye kayıt yaptıracağım. 2026'da 18 yaşına gireceğim ama şu an 17 yaşındayım. Kayıt işlemlerinde veya sonrasında yaşla ilgili herhangi bir engelle karşılaşır mıyım? Mesela okulda ekstra bir ek kayıt falan oluyor mu, bilmiyorum. Kayıt tamamen e-kayıt üzerinden yapılacak ama aklımda soru işaretleri var. Deneyimi olanlar veya bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Çözüm
Hayır, 17 yaşında olman üniversiteye kayıt olmana engel değil. Benim sınıfımda da bolca 17 yaşında başlayan mevcuttu. Üstelik yasal olarak bir engel de yok. Sadece eğer kayıt yüz yüze olsaydı velinle gitmen gerekirdi, online için öyle bir durum da yok.
Ben 17 yaşında başladım. Üniversitede hiçnir sorun yaşamadım. Yurt ara sıra arıyordu veli izin kağıdın nerede diye geciştire geciştire 18 oldum zaten. Birde Ziraat Bankası kartını burs çıktıktan sonra alabilmiştim. Normalde daha erken veriyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…