17 yaşında yemek yemekte zorlanmak

kadir_38

Hectopat
17 yaşındayım 175 boyum var ve kilom 50, sabah 7'de okul için kalktığımda ne yaparsam yapayım kahvaltı yapamıyorum midem bulanıyor, aç olduğumu hissetsem bile boğazımdan geçmiyor yemek. Zorla 2-3 dilim peynir ekmek yedikten sonra karnım ağrır şekilde okula gidiyorum. Dersin ortasında acıktığımda hisseder gibi olup seviniyorum ardından hafif bir karın ağrısından sonra teneffüsde iştahım yok oluyor. Öğle arasında ise karın ağrısı ise zorla kantinden tıka basa yemeye çalışıyorum ama sabahki kalori açığını kapatacak kadar yiyemiyorum. Akşam üstü 4 de eve geldiğimde yine karnım tok oluyor. Akşam yemeğine oturduğumda it gibi aç hissedip herhalde 3 tabak yerim diyorum kendime fakat 1 tabağı silip süpürdükten sonra karnım doyuyor şaka gibi.

Her tartıldığımda yavaş yavaş kilo verdiğimi de görüyorum iyice paranoyak oldum. Doktora bile gittim hiçbir şey bulamadılar en son diyet yazalım dediler geri gönderdiler, spora gitmeyi de denedim birkaç ay spora gittim fakat kilo almama yardımcı olmadı sadece mevcut kiloda kalmama yardımcı oldu. Eskiden pek kafaya takmıyordum ama sonradan toplum içinde ve arkadaş çevremde ciddi sorunlar yaşamaya başlayınca sırtıma yük gibi bindi. Başka neyi deneyebilirim bilmiyorum yardımlarınızı da bekliyorum, konunun altına mesaj kasmak için gelip de "bıktım artık bu konulardan, ne zaman biteceksiniz siz? Çok yemek ye" gibi şeyler yazmazsanız sevinirim.

Hocam sağlıksız olacak ama cips kola tarzı iştah açıcı şeyler deneyin. Bir süre sonra ağzınız durmaz zaten . 1.66 boyunda 84 kiloya kadar çıktım. Şu anda gün içinde 77 80 arası gidip geliyorum. Benim sorunum da ağzım durmuyor kendimi ne kadar tutmaya çalışsam da. Dana sucuklu yumurtanın üzerine 2 yumurta kırıp bir ekmekle yiyorum. Sofradan kalktıktan sonra illaki ağzımı tatlandıracak bir şey arıyor ağzım.

Doktordan da bir sey cikmadiysa belki psikolojik bir durum olabilir hocam o durumu da degerlendirin bence. Kahvalti icin dediginiz olay cogu insanda olabiliyor hocam uyanir uyanmaz yemek yemek benimde canim istemiyor pek ondan dolayi evden goturup tenefuslerde yemeyi deneyebilirsiniz. Ama diger durumlar icin ne diyebilecegimi bilmiyorum dedigim gibi psikolojik bir durum olabilir ayrica yavas yemek yemeyi de deneyebilirsiniz. Hizli yerseniz tikanirsiniz.

O alışkanlıklar keşke bende de olsaydı hocam

Hocam normalde aşırı yavaş yiyen birisiyim zaten. Çoğu akrabamda bu durumdan dolayı bana kızıyor. Yavaş yediğim için doyduğumu söylüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…