17 yaşından sonra boy uzaması

Pesr12

Femtopat
Katılım
10 Ağustos 2020
Mesajlar
5
17'ye girmeme 2 ay kaldı ve şu an boyum 1.85. Kısa olmadığını biliyorum ama sporla uğraştığım için bir 4-5 cmye ihtiyacım var. 17 yaşından sonra uzamış arkadaşlar var mı ve ne kadar uzadılar? 5-6 ay önce sol el bilek röntgeni çektirdim, doktor kemik yaşımın 16 yaşımla uyumlu olduğunu söyledi. Uzayıp uzamayacağım hakkında bir bilgi vermedi. Kemik yaşı röntgeninin fotoğrafını da atıyorum. Anlayanlar büyüme plaklarının açık mı kapalı mı olduğunu söylerse sevinirim. Büyüme plakaları kapalı olduğu taktirde uzama olmuyor diye duydum.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Epifizler (büyüme plakları) hafif açık gibi burada, kişinin ne kadar uzadığını ben de merak ettim açıkçası, ama en son Ağustos 2021'de aktifmiş.
 
Benim röntgenimede bakar mısın rica etsem ?
Buraya atarsanız elbette bakarım ama benim yorumum pek anlamlı olmayacaktır. Röntgenini görüp de uzamasını takip ettiğim hiç hastam yok doğal olarak. Beraberinde şu bilgiler de gerekli:

1. Yaşınız ve boy kilonuz
2. Son 3-4 yıldır her yıl kaç cm uzadınız, biliyorsanız kaç cm doğdunuz vs verebildiğiniz kadar boy bilgisi
3. Anne babanız kaç boyunda
4. Dayı, amca, baba içerisinde geç boy atması ve geç ergenlik yaşayan var mı
 
Yaşım bir aya 18 olacak boyum 178
12. Sınfım boyum 8. Sınıfta 164 falandı bir kaç senedir çok uzamadım.Annem 165 babam 172 boyunda.Annemin dediğine göre anne tarafı hep geç uzamış.Reis benim şöyle bir sıkıntım var kollarım çok uzun ve ellerim çok büyük.Hazır ol pozisyonunda parmak ucumla diz kapağım arasında 8 cm falan kalıyor bunun dışında 183 arkadaşımla kollarımızı kaldırdığımız çok büyük fark atıyorum.(8 sınıfın yani 14 yaşımda sesim kalınlaşmaya başladı bence ergenliğe 8 in sonlarına doğru girdim)
 
Epifizleriniz henüz tam kapanmamış ama çok çok hafif bir açıklık kalmış, artık kollarınızın fazla uzayacağını sanmıyorum, büyük ihtimalle uzamadan kapanırlar bir süre içinde. Yine de kollarınız ve elleriniz vücudunuzun kalanına göre büyükse, önce bu uzuvlarınızın uzamış olması, sırada bacaklar ve gövdenizin olması da mümkün, ama ciddi bir kol uzunluğundan bahsediyorsunuz oldukça ilginç.

Düzgün beslenin, erken ve kaliteli uyuyun, spor yapmaya çalışın en azından 180 olursunuz diye düşünüyorum, geç boy atanların genelde öncesinde stabil bir boy uzaması olur, siz son birkaç yıldır fazla uzamamışsınız (yılda 3 cm'den az uzadınız diye tahmin ediyorum), bu ya hatalı uyku ve beslenmeden olabilir, ya bir hastalık/eksiklik olabilir, ya da boy uzamanız artık duruyor olabilir. Belki de gerçekten birden boy atacaksınızdır ama benim bilgim ve tecrübem bunu kestirmeye yetmedi. En yakın zamanda gerçek bir doktora da gidin eğer gitmediyseniz. Kol uzunluğu belki de gerçekten 185-190 vs olabileceğinizi gösteriyordur (çünkü 183lük arkadaşınızdan çok daha uzun kollu olduğunuzu söylüyorsunuz), veya bazen farklı genetik hastalıklarda böyle şeyler olabiliyor, bilemiyorum. Biraz sıradışı bir durum, dolayısıyla pek bilemedim.
 
Teşekkür ederim incelediğin için boyum uzamadı yazmışım ama şimdi aklıma geldi geçen 2 sene de 5 cm falan atmışım.ekim 17 den bugüne kadar Yani 4 ay olcak en az 2 cm uzadım.Yaşadığım şehirde çocuk endokrin yok yakın zamanda il dışına çıkıp endokrine gideceğim sonucu buraya yazmayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim incelediğin için boyum uzamadı yazmışım ama şimdi aklıma geldi geçen 2 sene de 5 cm falan atmışım.ekim 17 den bugüne kadar Yani 4 ay olcak en az 2 cm uzadım.Yaşadığım şehirde çocuk endokrin yok yakın zamanda il dışına çıkıp endokrine gideceğim sonucu buraya yazmayı düşünüyorum
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…