17 yaşından sonra boy uzar mı?

J. Barbaro

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar beden derslerinde 180 falan çıkıyordum kendimi 180+ sanıyordum. Bugün evde metreyle bir ölçtüm 176 çıktı şok oldum tabii ki de kimse boyun nereye kadar uzayacağını bilemez fakat tahmin olarak herhangi bir fikriniz var mıdır? Bir de sağlıklı beslenme + havuza gitsem boyumu ne kadar etkiler? Şu an 17 yaşındayım.

Evet arkadaşlar beden derslerinde 180 falan çıkıyordum kendimi 180+ sanıyordum. Bugün evde metreyle bir ölçtüm 176 çıktı şok oldum tabii ki de kimse boyun nereye kadar uzayacağını bilemez fakat tahmin olarak herhangi bir fikriniz var mıdır? Bir de sağlıklı beslenme + havuza gitsem boyumu ne kadar etkiler? Şu an 17 yaşındayım.
Boy uzaması erkeklerde 23 24 yaşına kadar devam ediyor. Sporla da desteklersen daha fazla uzayabilirsin ama kendi doğal halini sevmeye çalış. Bu tarz şeyler için endişe etmek insanı gereksiz strese sokar.

Uzar ama genelde anne+babanın boyunun 2'ye bölünmesiyle ort. Boy bulunuyor. Genelde çıkan sonucun 2-3 cm fazlası ya da azı oluyor boylar. Ama basketboll vs. ile tabikii uzar ancak çok fazla uzama bekleme hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı