17 yaşından sonra boy uzar mı?

cinarakcali012

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, biliyorum forumda boyla ilgili çok soru var ancak merak ediyorum. Öncelikle babam 1.93, annem 1.60. Şu an yeni 17 yaşıma girdim, boyum 1.80. Aktif kalecilik yapıyorum ve profesyonel olarak düşünüyorum, bu yüzden boyumun 1.85’i geçmesini istiyorum. Süt ve süt ürünleri ile aram iyi değil ancak bolca et ürünleri tüketiyorum. Babam 18 yaşında 1.84 iken şu an 1.93'e çıkmış, yani geç uzamış ve vücut yapım ayak tırnağımdan boynuma kadar babam ile neredeyse aynı, yani vücut olarak tıpatıp benziyoruz. Ergenliğe girme konusunda da 8. sınıfın sonlarında girdim. Şu an sakallarım falan gür şekilde yok, seyrek seyrek favori kısımdan çıkıyor, geneli tüy şeklinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
2-3 cm daha uzar öyle kalırsın muhtemelen.

Babam 18'den sonra uzamış ben neden uzayamıyorum hocam.

Genlerin babandan olduğuna nasıl eminsin? Genleri tahmin edemezsin belki de sonsuza dek 1.80 olarak kalacaksın, kimse kesin bir şey diyemez maalesef bende aynısını soruyordum yeni 17'ye girdim tek yapacağımız 22 yaşımıza kadar sağlıklı protein ağırlıklı beslenmek 22 yaşına geldiğinde boyun kaçsa artık o sonsuza dek öyle kalacak.

Benim boy uzamam 16 yaşında bitti ama 20'sinde uzayan da var belli olmuyor bunlar ama doktora gidip boy uzamanın durup durmadığını öğrenebilirsin. Sadece el röntgeni çekiyorlar anlamak için.

Yani vücut yapım babamın aynısı kollar arası mesafem de boyumdan uzun dirhem boyum uzun bu da uzayacağımın belirtisi normal şartlarda

20 yaşına kadar uzarsın.

Genetiğine bakacak olursak uzama ihtimali yüksek 20-21 yaşlarına kadar uzarsın, ergenliğe de geç girmişsin bu da demek oluyor ki hala boy uzaman devam ediyor ancak ne kadar uzayacağını bilemeyiz.

21'e kadar uzar ama çok değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…