17 yaşından sonra boy uzar mı?

Lazoob_53

Decapat
Biz 17 yasindayiz, Fransa'dayiz. Geçenlerde hizli boy uzatma kitabi satin almistik 15 €'ya.

Boyum 178 cm (Annem : 160 Babam :175) dedemin kendisi 188 cm, onun morfolojisi var bende de. Hizli boy uzatma programini da aborde edersek boyumuz 185 ve üste ulasir mi? Kemik uçlarim kapanmadi ergenlik bizde 15 yasinda geldi.

Cevap verebilirseniz sevinirim ☺

Boy uzamada en önemli faktör genetiktir. Tüm egzersizleri yapsanız genetik olmadıkça en fazla birkaç santim fark edecektir. Uzama giderek yavaşladığı için son 5 yıl içindeki uzamanızı referans alarak sonraki uzamayı tahmin etmeye çalışabilirsiniz. Yine de eğer uzamanız çok yavaşladıysa ve uzun kemiklerdeki uzama kıkırdakları daha kapanmadıysa bir doktora danışmanız en doğrusu olacaktır.

Erkeklerde ergenlik süreci çok daha uzun oluyor, tabi bu süre içinde beslenme önemli, voleybol veya basketbol sporları ve bu sporların antrenmanları da ayrıca boy uzamasında etken olabiliyor.

Genetik faktörlerin önemli olduğu gibi çevresel faktörler de önemlidir. Çevresel faktör derken de şunları kastetmiş oluyoruz; yeme, içme, spor, çalışma koşulları vs. Telefona, bilgisayara fazla vakit ayırıp kamburca oturmadığınız sürece, beslenme ve sporla desteklediğiniz sürece, genetik yapınız da buna müsaitse, boyunuzun ergenlik bitişine kadar uzama durumu vardır.

1.82-1.83 olursunuz garanti değil uzama olabilir'de olmayabilir'de o kısmet ve beslenme tabi. Ben o egzersizleri yaparak 1.70'den 1.75'e kadar geldim kasımdan bu aya kadar işte, yaşım 14. Bu konuları fazla takmamak gerekiyor bana göre 1.80 geçerseniz 1.85 olacağınız zannetmiyorum en fazla 1.83 olursunuz.

Biz 17 yasindayiz, Fransa'dayiz. Geçenlerde hizli boy uzatma kitabi satin almistik 15 €'ya.

Boyum 178 cm (Annem : 160 Babam :175) dedemin kendisi 188 cm, onun morfolojisi var bende de. Hizli boy uzatma programini da aborde edersek boyumuz 185 ve üste ulasir mi? Kemik uçlarim kapanmadi ergenlik bizde 15 yasinda geldi.

Cevap verebilirseniz sevinirim ☺
Uzadinmi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı