1700 TL notebook önerisi

Makaleler
24
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisliği
Kendime laptop almadan önce 6 ay falan piyasa takibi ürün özellik kıyaslaması her türlü takip ediyordum. Bu forumda da az konu açmamıştım zamanında. :) Şu an ama o yönümden baya uzak kaldım ve arkadaşım laptop tavsiyesi istedi. Oyunda oynatsın üniversite için ihtiyaçlarını da karşılasın.

Benim laptop bu bilgisayar: LENOVO Z510 CORE İ5 4200M 2.5GHZ-6GB-1TB+8GB SSHD-15.6''-2GB -W8.1 NOTEBOOK

Zamanında indirim ile birde dolar bu kadar yüksek değildi. 1.790 falan bu civarlarda bir fiyata almıştım. Şu an fiyatı gerçekten çok fazla artmış.

laptop.png

Tek bende 4 GB RAM ve 500 GB hafıza var işlemci İ5 4200M ve ekran kartım Nvidia 740M bu ürünle aynı sadece RAM ve hafızası farklı. Fiyat farkının bu kadar fazla olması belki de bundandır. Benim laptop'ta yaklaşık 2,400 - 2,500 TL ile değişiyordu indirimsizken.

Gayet memnunum Lenovo kalitesine güvenim daha da arttı. Bu tarz kendi bilgisayarım gibi aradım ama bulamadım. GTA V dahi oynuyorum sorun yaşamadan. Genelde bilgisayar yorulmasın diye orta ayarlarda açarım her oyunu. Sonuçta oyun bilgisayarı değil ve makine mühendisi olduğum için mühendislik programları Autocad Solidworks gibi programları da kullanıyorum.

Arkadaşıma da bu düzeyde, aldığım fiyatta orta düzey işini görebileceği, oyun oynayabileceği bir laptop arıyordum. Daha iyisi varsa daha iyi laptop. Bütçe maksimum 1.700 TL. Az önce baktım pek aradığımı bulamadım. Piyasadan uzun bir süre uzaktım. :) Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
3 gün geçti cevap gelmedi. Güncelleme gereksinimi duydum. 1.700 -1.800 arası olabilir önereceğiniz laptop. @Murat5038 @Recep Baltaş

Kendi seçtiğim bilgisayarlara şu aşamada güvenemiyorum ne zamandır takip etmediğim için kötü bir şey önermek istemiyorum arkadaşa. O yüzden sizlere danışmak istedim.

HP 15-ay022nt (X8M41EA)

Söylediğin fiyata Full HD alabileceğin en iyi bilgisayarlardan. Ama şunda anlaşalım laptop fiyatları çok yükseldi. Söylediğim Laptop Gta'yı kaldırmayabilir. Rahat 2500 TL gözden çıkarman lazım

Casper'dan uzak durmanızda fayda var. BIOS güncellemesi yok, sürücü güncellemesi yok, uzun vadede ısınma sorunları vb. bi ton sorun yaşarsınız.

50 TL daha fazla verip ASUS alabilirsiniz:

Asus K555UB-XO097T İ5 (W10) Intel Core i5 6200U 2,3 Ghz Notebook Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks

Bir mesajda da Recep Baltaş sizin gibi aynı laptopu önermiş. O zaman ben arkadaşa bu laptopu söylüyorum.

Asus K555UB-XO097T İ5 (W10) Intel Core i5 6200U 2,3 Ghz Notebook Fiyatı ve Özellikleri | Bimeks
http://www.incehesap.com/asus-k555ub-xo099d-fiyati-29091/

İlginiz için teşekkür ederim.

Hayır onları değil. Benim verdiğim 1. kısımdaki laptoplardan al. 2. olan önerim eğer 1. olanı beğenmez isen diye koydum.

Alıcak olsam sizin gösterdiklerinizi alırdım. :) Ama arkdaşım 1700 TL civarı laptop arıyordu. Sizin ilk 2 attığınız 2700 TL civarında.

Konuda attığım görüntüde örnek olarak 1,5 sene önce aldığım laptopun fiyat farkını kaça aldığımı, yaklaşık bu özelliklerde olabilir ama piyasada doların arttığı için bulamadığımı belirtmiştim. Belki oradan yanlış anlamış olabilirsiniz. Ama çok teşekkür ederim. :)

Arkadaşıma da söylediğim laptopu önerdim onun da linkini paylaşmıştınız hem de aradığı fiyata yakın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı