1700 TL Sıfırdan Sistem Toplama

Ya ddr3 sistem diyorum. En iyisi 1-2 ay bekleyip i3 lü almak. Bu arada zaten monitör, klavye, kulaklık 450 tl civarı tutuyor. Vatan bilgisayar veya hepsiburada dan toplarsanız sevinirim.
 
Dostum sabit disk yok yanlış görmediysem ine aynı fiyata geliyor. Bekleyip rx 460 olanı alacağım.
 
Kardeş bunda sadece Ssd yok. Değerlendir istersen.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2016-08-14-18-00-43.png
    129,4 KB · Görüntüleme: 78
Hayır bir i3'ü i5 ile aynı sınıfa koyan bir seni gördüm. Baktığın zaman çekirdeklerine 2 gerçek 2 sanal diyor sana i3'te. Aynı zamanda i5 6400 performans olarak i3 6100'ü katlıyor oyunlarda resmen. Aynı zamanda ben 6100 alınmasın demedim Pentium alınmasın dedim hem sanal çekirdeği yok hem de artık 950 ve 460'ın ardından 750Ti almaya benziyor biraz da. Hatta oyun oynatır diye sistemine 730 takanlardan farksız oluyor. Office programları dışında her türlü kullanımda en alt i3 6100 olmalı.

1700 TL + 450 TL ine aynı (Monitör,klavye vs.). Tamam işte son hal bu toplam 2233TL:
Eki Görüntüle 180294 Eki Görüntüle 180295 Eki Görüntüle 180296
Olmuş olmuş
 
Hayır bir i3'ü i5 ile aynı sınıfa koyan bir seni gördüm.
''Performans olarak aynıdır.'' yazmıyor orada. i3 2 fiziksel çekirdeğe ek olarak 2 sanal çekirdekle i5 de 4 fiziksel çekirdekle toplamda ikisi de 4'er işlem birimine sahipler. Yani bir oyun geliştiricisi 4 çekirdek şartı getirdiğinde o oyun bu iki işlemciyi aynı değerlendirecek. Bunu anlatmaya çalıştım. Nasıl öyle anlaşıldı anlamış değilim.
 
Ben de zaten diyorum ki 2 fiziksel 2 sanal ile 4 fiziksel aynı değil. 4 çekirdek gereksiniminden bahsetmiyorum oyunlardaki. Performans da değil orda dediğim. i3 ile i5 işlemcileri sanki farkları yokmuş gibi örnekte kullanmak doğru değil. Çünkü 2 sanal dediğimiz şey 2 fizikselin 4 gibi çalışmasından oluşan bir şey. Baktığında 4 ama sadece baktığında 4 anlıcağın.
 
Baktığında 4 ama sadece baktığında 4 anlıcağın.
Ben de zaten oradaki açıklamada ''baktığınızda'' ikisi de 4 çekirdek görünüyor şeklinde açıklama yaptım. İkisi de 4 çekirdektir demedim. Baktığınızda ama sadece baktığınızda işleyiş olarak ikisi de 4 işlem birimine sahipler. Kullandığınız programlar ve yazılımlar da bunu böyle değerlendirir. Tekrar etmekte fayda var performans olarak aynıdır gibi bir açıklama yapmadım. Aynı şeyi söylüyoruz aslında ama nasıl farklı gibi anlıyorsunuz onu anlamıyorum.
 
Rx 460 in 2gb modeli ile internetten ucuz sitelerden ayrı ayrı parça alıp toplamaya karar verdim. Toplam 1957 tl tutuyor. Aynı sistemin 2 gb ekran kartlısı.

Edit: Peki ben montajı nasıl yaparım?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…