1700 TL'ye 2. el Vega56 alınır mı?

Hocam tek fanlı bir modelde OC yapmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Tek fanlı modellerin çoğu low profile diye geçiyor. Amacınız oyun oynamaksa Asusun ROG serisi, MSİ nin Gaming serisini almanızı öneririm. İçiniz rahat OC yapabilirsiniz. İkinci el bir ekran kartının ne kadar yorgun olduğunu bilemessiniz (mining yapılmadığı meçhul) üstüne tek fanlı. Seçim sizin.
O tek fanlı dediğin kart vega 64'ün frekansını geçiyor.
O tek fanlı dediğin kart vega 64'ün frekansını geçiyor.
Pardon vega 64 de tek fanlı ama 250 watt.
 
Peki Zotac 980Tİ Amp! Extreme alıp sonuna kadar OC yapsam nasıl olur? Bu arada kart sahibi kartının Asic değerinin %92 olduğunu %86'lıkların GTX 1080'e eşdeğer olduğunu söylüyor.
Diğer bir seçenek Gigabyte 1070Tİ Gaming var. Ama bunun sıkıntısı satıcının GeT açmaması ve 2 ay mining yapılması. Fiyat 1700TL.
 
Son düzenleme:
O tek fanlı dediğin kart vega 64'ün frekansını geçiyor.

Pardon vega 64 de tek fanlı ama 250 watt.
Merak ettim de kaynağınız nedir? Frekansın arttırılmasıyla beraber kısacası OC ile birlikte karta daha fazla yük bindireceksiniz buda beraberinde yüksek sıcaklık demek. Bunu soğutacak tek bir fanınız ve ekstra bir soğutma tasarımınız yok. ( MSİ Twin Frozer, Gigabyte Windforce vb.) Hele birde 250 wat TDP değeriniz ise vay haline. Bende RX 580 ROG Strix var, ve en fazla 170 watt kullandığını gördüm ve sıcaklığı 64 dereceydi. Kasada 5 tane fan var ve bu bahsettiğim kart OC Edition 3 Fanlı ve Asusun kendine özgü soğutma mühendisliği uygulanmış. Uzun lafın kısası ikinci el kart alacaksan performansını test etmelisin yazılarımda kavga eder gibi konustuysam kusuruma bakma amacım tartışmak ve ekran kartı alacak arkadaşın kafasında gizli saklı sorulara cevap vermek. :D
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı