1700 TL'ye AMD Tabanlı PC

str0ke

Hectopat
Yer
İstanbul,Sarıyer
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Arkadaşlar bir bilgisayar topladım bileşenler şu şekilde;

İşlemci: Amd FX 6300
Anakart: Asus M5A97 Evo R2.0
RAM: Ripjaws 2x4 1866 Mhz RAM
Kasa: Cooler master Haf 912 plus 750 Watt PSU 80+
Ekran Kartı : Powercolor 7850 pcs+
İşlemci sogutucusu: Cooler master Hyper 212 Evo.

Hepsi %25 indirim ile 1672 TL. Diğer bileşenlerden kısıp ekran kartına yoğunlaşabileceğimiz neler var?

Anakart olarak MSI 970A-G46 modelini önerebilirim. Şuan kullandığım bir anakart. Gayet memnunum ve tavsiye ederim. Bunu takarsan 45 lira gibi bir avantaj sağlarsın. Ve kasanın psusunun 750 watt olması bana biraz fazla geldi böyle bir sistem için. Bence buradanda azaltma yapabilirsiniz.

Onlar Gskill zaten. Markasını yazmayı unutmuş. Ripjaws diye modelini yazmış sadece :)
Aynen de dediğin gibi oldu :)

- - - Güncellendi - - -

Anakart olarak MSI 970A-G46 modelini önerebilirim. Şuan kullandığım bir anakart. Gayet memnunum ve tavsiye ederim. Bunu takarsan 45 lira gibi bir avantaj sağlarsın. Ve kasanın psusunun 750 watt olması bana biraz fazla geldi böyle bir sistem için. Bence buradanda azaltma yapabilirsiniz.
Dediğin gibi senin önerdiğin anakart daha cazip geliyor. Yakın zamanda crossfire yapmayı düşünüyorum o yüzden PSU'su yüksek bir kasa seçtim. Powercolor 7850 pcs 429 tl. Anakartı değistirisem eğer 88 TL daha ekran kartına yatırım yapabilirim..

- - - Güncellendi - - -

Aynende dediğin gibi oldu :)

- - - Güncellendi - - -

Dediğin gibi senin önerdiğin anakart daha cazip geliyor.Yakın zamanda crossfire yapmayı düşünüyorum o yüzden psu'su yüksek bir kasa seçtim
Powercolor 7850 pcs 429 tl. Anakartı degistirisem eger 88 TL daha ekran kartına yatırım yapabilirim..

- - - Güncellendi - - -

Önerdiğim anakart crosfire ve slı açısından uygun ve sata 3 portları epey fazla. Bu yüzden kesinlikle bunu almanı tavsiye ederim. Psu nun olabildiğince yüksek olması güzel ama bütçem kısıtlı diyorsan 700 watt psuya sahip kasalara bakmanı tavsiye ederim. Crossfire yapsan bile 700 wattın o sisteme çok rahat yeticeği kanaatindeyim. Buradanda en azından 50-60 lira avantaj sağlayabilirsin.

MSI 970A-G46 model anakartın ön usb 3.0 bağlantı noktası yok yani kasanın önündeki usb 3.0 portlarını kullanamayacaksınız. Dönüştürücü ile 2.0 olarak kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı