1700 TL'ye GT 730 ve FX 8320 Sistem Toplama

emrllah cck

Hectopat
Daha fazla  
O ekran kartıyla hiçbir oyunu yüksek ayarlarda çalıştıramazsın. Ekran kartında GB değerinin neredeyse hiçbir önemi yok.
Alttaki sistemi alabilirsin:

Şuan tek sorun ekran kartı mı benim topladığım sistemde?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sisteme arkadaşın eklediği ekran kartını takabilirsin bütçen yeterliyse.

Veya ileride ekran kartımı değiştiririm diyorsan şimdilik GTX 750Ti veya R7 260x alabilirsin.

Ek olarak: İleride kesinlikle 120GB SSD ekle sisteme.

Şuan kasayı aldım. Tek sorun ekran kartı mı? SSD ne önerirsiniz? Arkadaşın topladığı sistemi alın diyorsanız bilgisayarı tamamen değiştireceğim.

Aşağıdaki kartlardan birini alın. Ayrıca artık günümüzde SSD çok önemli ve hızını her yerde hissedebiliyorsunuz. Şimdi almasanız da gelecekte alın.

1. R9 270
Ekonomik olarak;
2. GTX 750ti
3. R7 260x veya 265

İşlemci olarak FX 8320 tercih edebilirsin ama tabi ki bütçeyi aşar ve biraz fazla güç harcıyor. Bütçe problem değilse işlemciyi yükselteceğine ekran kartını yükselt derim yani işlemci FX 6300 kalsın ekran kartını 270X veya 280'e yükselt çünkü oyun sistem kuruyorsun.

(Kasayı aldım derken sadece kasayı kastediyorsanız.) Kasanızın güç kaynağı sistem için yeterli olmayabilir. İçindeki güç kaynağının 12V kanalından verdiği güce bakılmalı. Mümkünse güç kaynağının etiketinin fotoğrafını çekip atarsanız öğrenebiliriz. FX 8320 çok güç haracayan bir işlemci. FX 6300'ün max. tükettiği güç daha azdır, bu kasa için daha uygun olacaktır.

Anakart PC performansını belirlemez. Üstte önerdiğim anakart da işinizi görecektir. Oyun PC'si olacağı için ekran kartı yüksek, diğer parçalar onunla uyumlu olabilecek biçimde en uygun fiyatlı olanlardan seçilmeli.

SSD şart değildir öncelik diğer parçalara verilmelidir.

Özetle; kasayı değişme imkanın varsa değiştirip önerdiğim sistem alabilirsin. Ek bütçen varsa işlemciyi değil ekran kartını yükseltmelisin. (R9 270X veya 280 olabilir.)

Biraz uzun oldu ama kasayı aldım derken kastın komple sistemi almaksa sadece kasayı ve ekran kartını değiştirebilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…