BizdenSorulur
Hectopat
Daha fazla
Hepinize merhabalar Technopat ailesi. Size bi kaç tane sorum olucak. Çok zor sorular değil aslında. Cevaplayan - cevaplamayan bütün herkeze teşekkür ederim.
1)1700 TL bütçem var. Taş çatlasın 1900 TL'e arttırabilirim. Bana ekran kartı , işlemci , anakart tavsiyesi lazım. Şimdi kendimce şöyle bişey kurdum. Nasıl olur ? Güncel oyunları açar mı ?
- ANAKART : MSI 970A SLI KRAIT EDITION AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart
- İŞLEMCİ : AMD FX X6 6350 Soket AM3+ 3,9GHz 14MB Önbellek 125W 32nm İşlemci
- EKRAN KARTI : Asus R9 380 STRIX GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
- RAM : GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
Ben böyle bi sistem kurdum. Elimde 4 GB RAM , 300 GB HDD , kasa , dvd writer , 350 watt güç kaynağı var. 350 watt güç kaynağı bu sistemi kaldırır mı ? Kaldırmazsa bana güç kaynağı önerisinde bulunur musunuz ?
2) Seçtiğim anakart en fazla kaç GB RAM kadar destekler ? Bilen varsa yardımcı olsun.
Şuanlık sorularım bunlar. Hhayatımda 1 kere pc topladım oda o zamanda en iyi PC'lerdendi. 1 GB RAM'i falan vardı. Bu da 2. toplayacağım pc. Biraz amatörüm yardımlarınızı bekliyorum.
Not : Bu PC parçalarını bilişim bölümünden bi hoca ile toplamıştık. O önerdi. Sizinde yardımlarınızı bekliyorum.
Not 2 : Kasam resimde gördüğünüz kasadır. Parçalar için küçük bir kasaysa bide kasa önerisinde bulunursanız sevinirim. Resim bana ait değil. Kasam onunla aynı olduğu için koymak istedim. Resim alıntıdır.
Son düzenleyen: Moderatör: