170000 TL mining sistem önerisi

Hocam bu zamanda bence toplamayın üretim sıkıntısı var ama alacak sizsiniz alırsanızda RTX 3000 serisinden alın bir de bunun anarkartlarını PSU araştırmalarını öneriim YouTube videoları var bir de bu arkadaşın rehberi var bak istersen. @oglcn1

Arkadaşlar şu anda kesinlikte mining sistemi kurulmaz. Zaten stok olmadığı ve talep aşırı yüksek olduğu için fiyatlar ederinin 2 katına çıktı. Şu anki karlılık oranlarına bakıp da hesap yapıyorsunuz fakat bu şekilde uzun sürmeyecek. 3000-4000 TL kesinlikle RX580 gibi bir karta verilmez. Bunların ederi normalde 1900 falan. Aynı durum diğer tüm kartlar için geçerli. Şu anki karlılık oranları herkesi cezbediyor, zaten fiyat yükselmesinin ve zaten olmayan stokların iyice tükenmesinin sebebi bu. Fakat belki 2-3 ay, belki daha kısa bir süre sonra rakamlar düşmeye başladığında, kendinizi 3-4 bin TL verip aldığınız ekran kartlarını çok daha düşük fiyatlara ikinci el satmaya çalışırken bulmanız yüksek ihtimal. Bu piyasada kimse hiç bir şeyi kesin olarak söyleyemez fakat hem benim kişisel tecrübelerim, hem de uzun yıllardır bu işle uğraşan benden çok daha deneyimli kişilerin ortak görüşü bu. Şu anda gördüğünüz kazançlar normal değil ve bu noktada kalmayacak.

Yani bu fiyatlardan kesinlikle ama kesinlikle herhangi bir ekran kartı alınmaz. Şu anda çok kötü bir zaman bu iş için. Mining yatırımı herkesin saldırdığı mining furyasında değil, piyasanın ölü olduğu zaman kartlar 1/3 fiyattayken yapıldığında asıl kârı getirir. Şu anki gaza gelip saçma sapan fiyatlar ile ekran kartı alanlar da zarar ettiğiyle kalır.

Üstat sana bir şey sorabilir miyim şu an için söylemiyorum şayet 2x RTX 3080 ile bu işe başlarsam ilerledikçe ekran kartı taksam bu mantıklı bir şey mi olur mantıksız mı?
Bir de 2x 3080'nin getirirsi aşağı yukarı 12-18 dolar arası günlük yani çoğu yerde bu şekilde gördüm ve bu elektrik faturası çıkmış haldeki karı bu doğru mu bu konu hakkında görüş bildirirsen sevinirim tabii bu fiyatlar bu günkü kura göre çıkıp inebilir.

11-14 dolar arası şu anki değerler. Yani bunlar kazılan eth miktarının anlık dolar karşılıkları. Elektrik hariç rakam. İlerledikçe ekran kartı eklemek gayet mantıklı bir strateji, şahsen ben de ileride 1 tane 3080 almayı düşünüyorum. Fakat dediğim gibi bu rakamlar üzerinden uzun vadeli hesap yapmayın çünkü rakamlar çok değişebiliyor. Zaten şu anda ekran kartı almanız da pek olası değil.

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum elimizde belirli bir bütçe var ama şu anki fiyatlarla bir şey almak saçmalıktan başka bir şey değil ama şöyle bir ortamı kontrol edip değecek bir şey görürsem kalan bütçeyle sistemi güçlendireceğim ama stok gelmeden bu işi yapmak dediğim gibi saçmalıktan başka bir şey değil EVGA'nın 9.000 TL'lik 3080'ni var gözümü onlara diktim . Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Nerede buldunuz o fiyata ?
Eğer gerçekten varsa güzel fiyat aslında.

şubat sonunu bekle toplamak için yada rtx 3060 mining versiyonu çıkıcakmış onu bekle

Bu işlere özel olarak çıkartılmış rigler satılıyor yurt dışında ve getirisi normal sizin ekran kartlarıyla vs. topladığınız sistemden 2-3 kat fazla oluyor. Onlardan bulmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…