170k sıralama ile bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği okunur mu?

Yekast

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bu sene YKS sınavına girdim ve hesaplamalarıma göre 170k civarı sıralama geliyor. İstanbul'da Atlas Üniversitesi var ve bilgisayar mühendisliği için 230k istiyor fakat biraz kararsızım. Mezuna kalsam mı yoksa bu sıralama ile bu üniversiteye girsem mi diye. Sizin tavsiyeniz neler bu üniversitede okunur mu?

Arkadaşlar merhaba. Bu sene YKS sınavına girdim ve hesaplamalarıma göre 170k civarı sıralama geliyor. İstanbul'da Atlas Üniversitesi var ve bilgisayar mühendisliği için 230k istiyor fakat biraz kararsızım. Mezuna kalsam mı yoksa bu sıralama ile bu üniversiteye girsem mi diye. Sizin tavsiyeniz neler bu üniversitede okunur mu?
Seneye kendinize güveniyorsanız kalın bence,arkadaşlar daha iyi yardımcı olur.

Hocam eğer zaman kaybı istemezseniz, 1.sınıfınız bittiğiniz zaman kurumlararası yatay geçiş yapıp başka üniversiteye yatay geçiş yaparsınız ortalamanızı yüksek tutarsınız.

130k sıralama ile ceng okuyup iş bulabileceğini düşünüyorsan diploma için herhangi bir tabela üniversitesinde okuyabilirsin. Genel önerim hiç olmazsa 30k sıralama yapıp daha iyi bir yerde mühendislik hedeflemen.

Hocam eğer zaman kaybı istemezseniz, 1.sınıfınız bittiğiniz zaman kurumlararası yatay geçiş yapıp başka üniversiteye yatay geçiş yaparsınız ortalamanızı yüksek tutarsınız.

Hocam peki yatay geçiş yapılırken üniversiteler YKS puanınada bakıyor mu yoksa sadece 1.sınıftaki ortalamayamı bakıyorlar?

Hocam peki yatay geçiş yapılırken üniversiteler YKS puanınada bakıyor mu yoksa sadece 1.sınıftaki ortalamayamı bakıyorlar?

1.sınıfınızı bitirdiğiniz zaman not ortalamanız hesaplanıyor ve not ortalamanız ile yatay geçiş yapabiliyorsunuz. ÖSYM puanı ile de yapabilirsiniz güz dönemi bitip bahar dönemine geçerken ama sınava girdiğiniz yılın ÖSYM puanına bakılıyor hocam.

130k sıralama ile ceng okuyup iş bulabileceğini düşünüyorsan diploma için herhangi bir tabela üniversitesinde okuyabilirsin. Genel önerim hiç olmazsa 30k sıralama yapıp daha iyi bir yerde mühendislik hedeflemen.

1751292673580.png

Hocam dediğim üniversitenin sıralaması ( en sağdaki yıllara göre sıralamalar )

Eki Görüntüle 2524378

Hocam dediğim üniversitenin sıralaması ( en sağdaki yıllara göre sıralamalar )

İyi bir şirket / akademik çevre / özgeçmiş istiyorsanız önerim dediğim gibi.
Mühendisliklerde iş sadece diplomada değil ancak iyi bir üniversite (Türkiye şartlarında ilk 10 da olan bir üniversite) önerimdir.
Bu seneki sayısal sıralamam genel olarak 80/90k arası gelecek sanırım ancak 2. mezuna bırakmayı düşünüyorum ben.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı