173 boyda 84 kilo normal mi?

Bbn06

Centipat
Arkadaşlar selam malum okullar açılıyor 2 yıllık pandemiden çıkıyoruz ve ben de 1.58 boy 67 kilo ile pandemiye girdim, 1.73 84 kilo ile kapatıyorum. Arkadaşlar kilom fazla ama ben biraz nasıl desem, kemik ağırlığım fazla ve göbeğim o kadar çok yok. 2 parmak kalınlığında göbeğim var ve biraz da kalıplı biriyim. Sizce aşırı mı fazla? Ve son bir sorum bu zayıflama çayları zararlı mı kullanmayı tavsiye eder misiniz?

Obez değilsin, 10-12 civarı fazla kilon var. Zayıflama çayları saçmalıktan ibaret. Zaten fazla kilon yok, kalori açığı oluşturup, biraz spora önem verirsen rahatlıkla verirsin.
Kendini kasma.

Kalori açığı olusturman lazim. Zayıflama çarkı zayıflatma böğürtleni falan alma boş yere. Hiç kullanmadim ama kullanmaya gerek yok zirvalik. İlla bir şey içeceğim dersen şekersiz kahve öneririm. Üstüne biraz spor ve yediğine dikkat edersen bir iki aya fazlalık falan kalmaz.

Kilo ve yağ birikmesi göbekten ibaret değildir! Genetiğe bağlı olarak kimi insanlarda göbekte birikir, kimi insanlarda tüm vücuda yayılır. Tüm vücuda yayılması her zaman daha iyidir. Kalori açığı bırak ve spor yap, bu kadar basit. Yaklaşık 14 kilo vermen gerek.

Kilo ve yağ birikmesi göbekten ibaret değildir! Genetiğe bağlı olarak kimi insanlarda göbekte birikir, kimi insanlarda tüm vücuda yayılır. Tüm vücuda yayılması her zaman daha iyidir. Kalori açığı bırak ve spor yap, bu kadar basit. Yaklaşık 14 kilo vermen gerek.

Hocam benim genelde vücudu yayılıyor.
Kalori açığı olusturman lazim. Zayıflama çarkı zayıflatma böğürtleni falan alma boş yere. Hiç kullanmadim ama kullanmaya gerek yok zirvalik. İlla bir şey içeceğim dersen şekersiz kahve öneririm. Üstüne biraz spor ve yediğine dikkat edersen bir iki aya fazlalık falan kalmaz.

Hocam okulda genelde ben evden getiriyorum kahvaltı da yapıyorum ama evde bir şey yemem okuldan sonra kalori açığı oluşur mu ve içecek olarak şekersiz Nescafe içiyorum.

15 Kasım'da 16.
Obez değilsin, 10-12 civarı fazla kilon var. Zayıflama çayları saçmalıktan ibaret. Zaten fazla kilon yok, kalori açığı oluşturup, biraz spora önem verirsen rahatlıkla verirsin.
Kendini kasma.

Teşekkürler hocam.

Kahvaltı da ekmeği azaltabilirsin hatta kesebilirsin direk. Basit bir iki tüyo vereyim. Ekmekten uzak dur hiç yememek en iyisi hızlı zayıflamak istiyorsan. Yediğin şeyleri mesela haşlanmış yumurta diyelim internete yazarak kaç kalori olduklarıni öğrenebilirsin, takip edebilirsin bu şekilde. Şekerli şeyler içme fanta, sprite vs falan gibi. Tatlılardan uzak dur. Sana hiç yeme demiyorum arada canın ister cüzi ölçüde normalde 5 baklava yiyorsan diyette 1 tane ye mesela ornek. Yemek porsiyonları için de aynı şey geçerli ekmekten uzak dur yediğin yemeğin de porsiyonunu yarıya zamanla daha aza bile cekebilirsin. Bunlar baya işine yarayacaktir. Zamanında 20 KG vermiştim bu şekil. Yeme olayı çok önemli ama spor da bir o kadar önemli. İmkanın varsa bir salona gidebilirsin. Yoksa bir asansör yerine merdiven çıkabilirsin, yürüyüş, tempolu koşu vs yapabilirsin. Koşu yolu tarzı bir alan varsa yaşadığın yerde. Uygulamaları deneyebilirsin, YouTube uzerindenfalan vücut ağırlığı ile yapılan antrenmanlara bakabilirsin. Her şeyde olduğu gibi buda bir irade ve mesai istiyor.

Son düzenleme:
Kahvaltı da ekmeği azaltabilirsin hatta kesebilirsin direk. Basit bir iki tüyor vereyim. Ekmekten uzak dur hiç yememek en iyisi hızlı zayıflamak istiyorsan. Yediğin şeyleri mesela haşlanmış yumurta diyelim internete yazarak kaç kalori olduklarıni öğrenebilirsin, takip edebilirsin bu şekilde. Şekerli şeyler içme Fanta, sprite vs falan gibi. Tatlılardan uzak dur. Sana hiç yeme demiyorum arada canın ister cüzi ölçüde normalde 5 baklava yiyorsan diyette 1 tane ye mesela ornek. Yemek porsiyonları için de aynı şey geçerli ekmekten uzak dur yediğin yemeğin de porsiyonunu yarıya zamanla daha aza bile cekebilirsin. Bunlar bayağı işine yarayacaktir. Zamanında 20 kg vermiştim bu şekil. Yeme olayı çok önemli ama spor da bir o kadar önemli.

Hocam ben ekmek yemiyorum ama sabah kahvaltıda poğaça yiyorum 2 tane ve ben canım sıkıldıkça yemek yiyorum kek, çikolota, ice tea, gazoz gibi ama bundan sonra dikkat edeceğim okul başladığı için boş zamanım çok olmaz bundan sonra su içerim tatlı da artık azaltılırım 😊

Hocam ben ekmek yemiyorum ama sabah kahvaltıda poğaça yiyorum 2 tane ve ben canım sıkıldıkça yemek yiyorum kek, çikolota, ice tea, gazoz gibi ama bundan sonra dikkat edeceğim okul başladığı için boş zamanım çok olmaz bundan sonra su içerim tatlı da artık azaltılırım 😊
Mesajın sonuna sporla ilgili ekleme yaptım okursun. Benden bu kadar. 16 yaşındaymışsin zaten zorlanmazsin verirken.1-2 ay düzenli olarak diyet spor çözer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı