175 bin TL'ye kadar yazılım, render ve oyun için laptop önerisi

Bütçe
En fazla 175000 TL

Ozymandias

Kilopat
Merhaba, herkese iyi günler.

Mühendislik, tasarım, mekanik-elektronik-yazılım işleri, render, animasyon ve teknik simülasyonlar (sistem analizleri) gibi konularda kullanmak amacıyla yeni bir laptop almak istiyorum. Oyun oynamak için vakit çok az. Eğer bütçe el verirse 5090 içeren bir laptop. Workstation diyebilirsiniz ama artık NVIDIA'nın stüdyo driver ve donanımları varken, sertifikalı yazılım ihtiyacım da şu an neredeyse hiç yokken GeForce RTX yeterli olabilir.

Mühendisim ama açıkçası markalar konusunda uzun yıllara dayalı bir tecrübem yok. İnternette sponsorluklar altında yapılan tanıtımların aldatıcı olabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden özellikle her iki markayı da kullanmış olanlar cevaplarsa daha doğru bir değerlendirme olur. MSI ve ASUS ile ilgili tecrübem olmadığı için danışmak istedim.

Kullandığınız markanın haksız fanatikliğini yapmadan cevaplayın. (cidden övülecek bir yanı varsa bu açıdan fanatikliğe açığım.)

Fiyata göre ürün kalitesinden bağımsız olarak başlıca beklentilerim;
Fiziksel sağlamlık, kullanıcı dostu arayüz, iyi bir marka-ürün alt yapısı ve sorun olması durumunda müşteri ilişkileri ve teknik destek...

1- MSI vs ASUS diyecek olsak güncel ürünler ve geçmişte kullanıcılarda bıraktığı deneyim açısından bir mühendise hangisini tavsiye edersiniz?
(Elbette her iki markada da iyi ürünler var.)

2- Eğer aranızda benzer işleri yapan mühendisler varsa ve bu iki markadan en az birini kullanmışsa spesifik olarak iyi ve kötü yanları nelerdir?

3- Herkesten bağımsız olarak yeterli bütçeniz olsa, "şimdi laptop alsam şu sebepten şu markayı (başta MSI veya ASUS olmak üzere herhangi bir marka) tercih ederdim" dediğiniz marka hangisi olurdu?

4- Her iki markanın da soğutma sistemleri (özellikle MSI) iyi görünüyor. Uzun kullanımda hangisi avantajlı?

5- Güncel olarak CPU için Intel vs AMD (yukarıdaki durumlar CPU'lar için de geçerli)?

Vakit ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 serisi için biraz beklemeniz lazım 4090 kabulseniz bu var bütçenize uygun

Şöyle söyleyebilirim, MSI ve ASUS pek fazla kullanmadım. Bundan bağımsız, mühendislik ve 3D uygulamaları çalıştıracaksan İntel'den ziyade AMD'nin sonunda X3D yazan işlemci modellerini tercih et. Ayrıca bu kadar yüksek performanslı bir laptop soğutmada sıkıntı yaşayacaktır. Kesinlikle kaliteli bir laptop soğutucu kullan.
LAPTOPLARDA X3D İŞLEMCİ YOKMUŞ ÖZÜR DİLERİM. İntel ya da AMD tercih edilebilir. İkisi de iş görür.

X3D dediginiz islemciler masaüstüne özel işlemciler.
Şuanlik Mobilde X3D islemci yok.
5000 serisi ekran kartlar icin biraz beklemeniz lazim.
Üsteki arkadasin attığı model güzel.
Bu da yeni nesil islemcili olan.

Bunu tavsiye ederim hocam. Hiç bir sorunu yok. ROG Scar serisinin soğutması dehşet-ül vahşet bir şey ayrıca. Dizüstü bilgisayar tarafında Intel şuan önde hocam.

Başka islemci mi var zaten o nasil fikir vermek

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Araştıran başka arkadaşlar varsa bu da olabilir
(daha sonra RAM yükseltmesi gerekebilir, özellikle CFD analizleri için): MSI Vector 16 HX A14VIG-825XTR Notebook

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Intel'in son yıllardaki durumu düşündürücü; TSMC'ye yaptırdığı 3 nm Core Ultra serisi (buna rağmen AMD daha iyi görünüyor - hiç AMD CPU kullanmadım) ve Trump'ın 100% vergi olayları da cabası.

Teşekkür ederim Bay Wick.

Intel'in hibrit işlemcileri ve bu işlemcilerin Windows 11 ile performansları hakkında doğrudan ya da dolaylı deneyimleriniz var mı? (Intel biraz tadını kaçırdı sanki)

Son düzenleme:
Rica ederim, maalesef ne doğrudan ne de dolaylı bir deneyimim veya test etmişliğim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…