1750 TL'ye 2200G tabanlı PC toplama

MuaGGy

Kilopat
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim, ilk defa da PC toplayacağım.

Şimdi almak istediğim işlemci AMD Ryzen 3 2200G. Youtube'den gördüğüm kadarıyla bu işlemcinin içinde ekran kartı da varmış, o yüzden fazladan ekran kartı almayacağım. Bu PC'yi oyun ve günlük işler için kullanmak istiyorum. Monitörüm ise 1600x900 çözünürlükte.

Oynamak istediğim oyunlar: GTA5, Dying Light, FIFA18, Battlefield 1, NFS Payback, Far Cry 4 ve 5.

Oyunlarda grafik takıntım yok. 35-40 FPS versin, oynayabilecek düzeyde olsun yeter yani. Toplam bütçem ise 1750 TL. Bu bütçeye göre en mantıklı anakart ve RAM'i nasıl almalıyım, bunların haricinde işimi görecek bir kasa ve PSU önerirseniz de sevinirim.

Şimdiden yardımcı olacak veya cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i Dual-Channel almanız gerek APU sistem yapacak iseniz ben az sonra bir sistem toplayacağım bu arada tam bütçe ne?

Sen şaka yapıyor olmalısın sadece işlemci 700TL.

Tam Bütçem 1900 TL.
İşlemci:AMD Ryzen 3 2200G 3.5Hz Socket AM4+65W İşlemci Fiyatı (650 TL)
RAM:Gskıll Ripjawsv Kırmızı 8Gb 3000Mhz Ddr4 Soğutuculu Cl15 Pc Fiyatı (570 TL)
Böyle devam edebiliriz ama şöyle bir şey var ucuz anakart gerek bu bütçeye sığdırmak için ama onların hepsi 2 RAM slotlu geliştirmeye çalışırsan yetmez ama geliştirceğinde anakartıda değiştirmek sorun olmaz ise devam edebilirim buna sığdırmaya çalışırım bir şeyler belki istersen G4560 veya G5400'lü 1030'lu sistemde deneyebilirim.

Önerdiğin RAM'ler Dual-Channel Değil Mi?

ANAKART: ASRock A320M-DGS AMD A320 AM4 Soket DDR4 3200MHz+(OC) Ultra Fiyatı

Ben bu anakartı düşündüm.İşlemci 650,anakart 330,RAM'ler ise 600 Toplam 1600 TL Yapıyor.Geriye Benim için 300 TL Kalıyor.Kasa ve Psu için yeter heralde İlerde Ram'leri Geliştirmek gibi bir düşüncem yok,en kötü ekran kartı alıp takabilirim,öyle bir opsiyonum var

Evet Dual-Channel senin öyle geliştirme şeysin yoksa alabilirsin A320 anakartı kalanada şu kasayı 50 TL daha koyup al derim sana hem yeter ekran kartı taktığındada hemde Aerocool kasaların hava sirkülasyonu iyi.

Evet Dual-Channel senin öyle geliştirme şeysin yoksa alabilirsin A320 anakartı kalanada şu kasayı 50 TL daha koyup al derim sana hem yeter ekran kartı taktığındada hemde Aerocool kasaların hava sirkülasyonu iyi.

Kasanın Adı Ne acaba , Link Göremedim de ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…