1750 TL'ye Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mehmet ali aslan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayar toplamak istiyorum. Bir arkadaşım bana bu özellikleri söyledi bu özellikler nasıl'dir ve kullanım amacım (oyun+protheus,autocad,solidworks) kullanmak içindir. Bu sistem amd olması yüzünden bana şunu söylediler (Amd sistem kullanacağın programlarda verim alamazın dediler ) bu ne kadar doğrudur ? Sistemin yaklaşık fiyatı 1750 civar Vatan'dan almak istiyorum bu sisteme SSD eklerseniz sevinirim (ssd nedir tam bilmiyorum) Bana SSD hakında söyledikler programları daha hızlı kullanma yarar demeleri yüzünden. Bilgisayarlar hakkında fazla bilgim yoktur.

• AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM
  • ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
  • SAPPHIRE HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1
  • GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit
  • SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM
  • CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W MIDT ATX SİYAH

Bu sistem olmadiysa intel sistemde olur (ne farkı var bilmiyorum)

Yanlışım varsa özür dilerim.
--Saygılar--

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem dengeli arkadaş bu işten anlıyor belli ki. Benim tavsiyelerim; ramleri aynı markanın 1866 mhz'lik modeliyle, kasayı 300r ile değiştirip ssd olarak samsung 840 evo serisi 120 gb modelden almanız. Amd konusunda tereddütünüz olmasın f/p ürünüdür

Teşekkürler abi. SSD'yi aldıgım zaman boyumu aşıyor. Çok büyük ihtimal ssd yi ilerleyen aylarda alacağım.

Anlaşılan oyun dışı program vs gibi işler de yapacaksınız bu bağlamda AMD yerine İntel almanız da fayda var. Sadece amaç oyun deseydiniz AMD olurdu fakat bu programlar için İntel daha iyi olacaktır tabi biraz daha bütçeniz artarsa güzel olur.

SSD'yi erteleyebilirsin. Hatta RAM'i 4 GB alıp diğer 4'ü sonraya erteleyebilirsin. Intel sistem biraz daha pahalıya gelir. Yani aşağı yukarı 2000'i aşmanız lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör var dimi? Monitörsüz iyi bir ekran kartıyla düşünürsek 2500'den aşağı olmaz.

Render'la işim yok birkaç cad program'i (aşırı profesyonel olarak degil) ve protheus +oyun.

Ramine Ve Ekran Kartına hiç dokunma onlar oyun oynumak için ideal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…