18.000 sayısal sıralaması ile neresi yazılmalı?

Türkiyedeki en garanti meslek tıp. Mühendislerin çoğu işsiz kalıyor.

Hayatında kaç tane ilk 30 bin sıralama yapıp işsiz kalmış mühendis gördün? Bir de çoğu işsiz kalıyor diye yazmış. Hayatında toplam 3 tane mühendis tanıyıp bu yorumu yapman komik.

Dahi diyebileceğimiz kategoride bir insansan mühendislik de işssiz kalmazsın ama mühendislik günümüzde belli bir nitelik seviyesinde sonra çevre+para gibi şeyler lazım. Bu durumda olamayanlar işssiz kalıyor hem fakir hem çevre/referans yok hemde iş verenlere sunacağı güzel bir okul kariyeri gibi güven vereceği şeyler yok.

Orta ve altı gelirde aileniz varsa Tıp daha iyi olabilir hemde dünyanın heryerinde doktor açığı var yarın yurt dışında çalışmak istesen de pek iş konusunda sorun yaşamazsın hemde işin yurtdışına çıkışı kolaylaştırabilir.

Eczacılıkda iyi değil mi? Ben eczacı olmak isterdim kendime bir yer açar rahatıma bakardım.

Hocam Avrupa ülkelerinde denklik konusu çok sıkıntılı o yüzden çıkmak zor aslında Türkiye'de de her sene nereden baksanız 10.000 kadar yeni doktor hizmete dahil oluyor ek olarak mühendislikte iş bulmak da sandığınız kadar zor değil 60 70k ile alan makine mühendislikleri için bile şu an yurt dışı bağlantılı firmalar aylık 10 bin dolar benzeri paralar dökebiliyorlar ayrıca kendim mühendisliğe daha yatkınım AYT matematiğim 35 üstü geldi her soruyu da çözdüm maalesef birkaç adet dikkat hatam var ama maalesef aileme yük olmadan gidebileceğim bir mühendislik fakültesi yok gibi.

Eczacılıkda iyi değil mi? Ben eczacı olmak isterdim kendime bir yer açar rahatıma bakardım.

Eczacılık için çok yüksek bir sermaye ve çevre lazım hocam zaten eczacılar parayı senin benim aldığımız paroldan değil kırmızı reçeteli ilaçlar ve benzeri şeylerden kazanıyor ama onların da müşterisini kendine çekmek mesele işte.

Hayatında kaç tane ilk 30 bin sıralama yapıp işsiz kalmış mühendis gördün? Bir de çoğu işsiz kalıyor diye yazmış. Hayatında toplam 3 tane mühendis tanıyıp bu yorumu yapman komik.
Peki hocam şöyle sorayım. Sen hayatında özel tıp dahil 50bine birip işsiz kalan 1 tane doktor gördün mü? Ben yüzlerce mühendis bulabilirim.

Peki hocam şöyle sorayım. Sen hayatında özel tıp dahil 50bine birip işsiz kalan 1 tane doktor gördün mü? Ben yüzlerce mühendis bulabilirim.

Hocam şu an görmemem ileride görmeyeceğim anlamına gelmez ayrıca iyi sıralamalarla işsiz kalan çok mühendise denk gelemezsiniz misal kuzenim üniversite bitmeden iki yıl önce ASELSAN'la burs karşılığı anlaştı bile.

Tıp zaten garanti ben buna bir şey demiyorum, konunun da Tıp'ın garanti olup olmaması ile alakası yok, konu şu anda mühendislerin çoğunun işsiz kalıyor olduğunu iddia etmen. Eğer ilk 50 bin sıralamada bir mühendis (öyle jeoloji harita geomatik gibi iş hayatında pek karşılığı olmayan bir mühendislik okumuyorsa) gayet iş bulabilir. Kendi alanımdan örnek vereyim ilk 50 bine girmiş bir bilgisayar veya yazılım mühendisinin işsiz kalması pek muhtemel değil, sınavdan sınava çalışıp 4 yıl boyunca yatması lazım iş bulamaması için.

Hocam kime söylesem bana da işsiz kalırsın diyorlar. 13,5 bin yaptım ona rağmen hem de. Öneriniz var mıdır çok kararsız kaldım üniversite konusunda. Yıldız'da makine ve mekatroniğe yeter gibi sıralamam. Bilgisayarda da Gebze vs. geliyor.

Hocam karar verdiniz mi? Ben de çok kararsız kaldım onu okuma işsiz kalırsın onu okuma bilmem ne olur gibi cevaplar alıyorum okumak istediğim bölümleri söylediğimde sizce ne okunmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…