Hocam selam, hazır sistem buldum birkaç değişiklik ile 15.787, 33 TL tutuyor.
Sistemin linki;
Daemon [Bafır] | AMD Ryzen 5 5600 | 16 GB DDR4 | Radeon RX 6700 XT 12 GB | 500 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com
RAM'i 2x8 olan Team T-Force Vulcan Z ile değiştirip sistemin kasasını da Cougar MX350 mesh yaparsanız bu fiyata gelir ancak aynı işlemci ile RX 6700XT sahibi olmuş olursunuz.
Sistemdeki A520 anakart giriş seviyesinde olup idareten sizi götürür performans sıkıntısı yaşatmaz.
İleride bütçe olunca da anakartın yanında bir de PSU değiştirilebilir. (aynı değişiklik altta önereceğim Frisby kasasındaki gelen PSU için de geçerlidir)
Sistem için bir ufak not daha Cougar MX 350 mesh kasa için hava akışının zayıf olduğunu görüp okumuştum onun yerine Frisby FC-9320G kasasını seçebilirsiniz.
Şimdi gelelim monitöre 2.213 TL gibi bir kaba bütçe kalıyor.
Eğer ikinci el monitör alırım derseniz ilanlarda bir sürü doludur 144Hz 24 inç bir monitör bulmakta zorlanmazsınız eğer ki biraz bütçemi aşarım derseniz forumda biraz dolaştım ve linkteki monitörü buldum.
Linkteki monitörü aldığınız zaman ise 700 TL gibi bir bütçe aşımı söz konusu olacaktır ancak bu aşıma değecektir, daha deneyimli insanların yorumlarını da beklemenizi ve nihai kararı acele etmeden bekletmenizi tavsiye derim.
Edit: İleride kasa ve PSU değil de sadece ana kart değişmek isterim ancak biraz ekran kartından feragat ederim ve bütçe aşımımı hafifletmek isterim derseniz de aşağıdaki linkteki sistemi öneririm;
bu sistemi almayı düşünürseniz de bütçe aşımınız aynı monitör ile 700 tl yerine 200 tl ye düşecektir.