Sıfır B650 anakart: 3.5k
İkinci el Ryzen 5 7500F işlemci: 4-4.5k
Sıfır DDR5 16x2 RAM: 4K.
Sıfır 256 GB ve üstü SSD: 500-700 lira.
İkinci el kasa+ 500-650W PSU: 2-2.5k(kasayı ucuz tutarsan daha altına düşersin)
İkinci el ekran kartı: NVIDIA RTX 2060-2060S veya AMD RX 5600XT, RX 5700, RX 5700XT, RX6600: 3-5k
Şimdi dostum, DDR4 sistem önerilerine bence kulak asma, AM5 sistem dizmek daha mantıklı AMD uzun süre platformunu yeni işlemcilerle besliyor.
Sana bu attığım fiyatlar ortalamada bulabileceğin fiyatlar, tek tek şu parçayı al bunu bul diyemem.
Anakart olarak bütçene uygun olduğu sürece istediğini alabilirsin, genelde Gigabyte, MSI veya ASUS önerirler ama BIOSTAR ve Colorful kullananlar da pek fazla şikayet etmiyor(bende Colorful kullanıyorum)
RAM'i geçici olarak tek slot 16 GB olarak da kullanabilirsin bir sorun yaşamazsın(benim şu anda geçici olarak kullandığım şekilde tek kanal)
İkinci el güç kaynağı alırken bilindik, FSP, Sharkoon, Thermaltake vs. gibi markaları tercih etmeye özen göster, mümkünsü güncelleme amaçlı değiştirilen kısa süre kullanılmış olanlardan al, en son çok pahalılardı kaliteli güç kaynakları ama indirim vs. görürsen sıfır alman daha iyi olacaktır.
Gelelim en önemli parçamız ekran kartı, 4K civarına 2060 bulursan al, ben RX 5600XT kullanıyorum hemen hemen aynı güçte kartlar halen daha açmadığı oyun yok.