18 Mart’ta niye TSK güç gösterisi yapmıyor?

Makaleler
5
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Bogaza dizeceksin firakteynleri, TCG'leri. Jetler habire Sehitler Abidesinin ustunden gececek, oraya OBUS koyup tum Atatürk ve bu devlet icin can alip can vermis herkesin adina, serefine top atacaksin.

Sehire asker inecek. Askeri bandolar ve mehter marslariyla fenere kadar yuruyus, tekrar Atatürk ve silah arkadaslari, bu vatan icin can alip can verenlerin serefine ates acacaksin. Yollardan tanklar ve askeri araclar gececek.

Yani en basta dedigim gibi, TSK’nın govde gosterisi yapmasi dururken...
Kuru kuru yuruyus ne oyle. Bir de Amerika'nin Milli Bayramlarina bakiyorum da gercekten ben gururlaniyorum. Adamlar gemilerle sov yapiyor. Filmlerde gordugumuz USS NAVY geciyor. F-16'lar havada. Bizde stadyumda 100-200 cocuk yuruyup bitiyor.

Cok uzuluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Millete yeteri kadar borcunu ödeyen bir kurum bir de sokakta şaklabanlık mı yapsın?
TSK kuvvetlerinin görevi şaklabanlık değildir. Milleti bu tarz günlerde eğlendirecek son kurumdur.
Ayriyeten maddi kaynaklarımızın ve Askeri personel sayısının yeterli olmadığını söyleyebilirim. Senelik askerlik görevi yapanları Askeri personel olarak saymayın. Onlar kışla sürdürebilirliği ve basit silah eğitimi için alınan kişilerdir. TSK Er ve Erbaşı asla bu tarz gösteriler için kullanmaz. TSK kışla faaliyetlerini ve herhangi bir durumda oluşabilecek olaylara karşı kışladaki askerleri hazır tutmakla görevli olduğunu bilmeni isterim. Ayriyeten şuanda savaş durumundadır.
Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı

Askere gittiniz mi bilmiyorum. Ama askeriyede bu tarz günlerde kışlada kutlama için yürüyüş düzenlenir. Günün anlam ve önemi için önemli komutanların sırayla konuşmaları okunur.

Bazı gösteri için gruplar var. Solo Türk, Türk yıldızları filan onların gösteri takvimlerine bakabilirsin.

Asıl Türk milleti bu tarz günleri eskisi gibi kutlamıyor. İnsanların biraz daha düzgün davranmasını isterdim.
Eskisi gibi coşku ile kutlandığını sanmıyorum. Bazı aptal kesimler bu günde kendi atalarının savaşıp bu ülkeyi sömürgeden kurtardığını anlayamayacak kadar dar kafalılar ne yazık ki.

Biz Azerbaycan Türkleri böyle gösterileri yılda bir defa, o da Silahlı Kuvvetlerimizin yarandığı gün (26 Haziran) de yaparız. Türkiye'de Durum ne bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…