18 yaş altı için pasaport harç bedeli var mı?

WILL BYERS

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Austin, TX
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 TI
İntel i5-3470
8+8 RAM
1 TB TOSHİBA HDD
500 GB SEAGATE HDD
240 GB SANDISK SSD
120 GB JAMESDONKEY SSD
Üniversiteye geçeceğim, pasaport almayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla sadece defter bedeli ödeniyor. 18 yaşından veya 25 yaşından küçük kişiler pasaport harcından muaftır. Bilgisi olan var mı?

Üniversite okuyordum 500 TL'ye almıştım. Öğrenci olman gerekiyor diye biliyorum
Neyi 500 TL'ye aldınız hocam Defter ücreti mi harç bedeli mi? Ve ne zaman?

Nereden ödediniz? Ziraat Bankası'ndan ödeme işlemi yaptığım zaman otomatik olarak harç bedelide çıkıyor? Ayrıca Harçsız pasaport talep yazısı yazdınız mı?

Hiçbir şeyden haberim olamdan gitmiştim nüfustaki memurlar yardım etmişti sende benim gibi yapabilirsin. Ziraat bankasında harç bedeli olarak yatırmıştım

Öğrenciliğiniz varsa sadece değerli kağıt bedeli (defter bedeli) ödeyerek 18 yaşından büyükseniz 25 yaşına kadar, 18 yaşından küçükseniz 5 yıllık pasaport alabiliyorsunuz. Nüfusta randevu sıranız geldiğinde vezneye yönlendirirler, vezneden ödersiniz sadece değerli kağıt bedelini (1.135 TL).

Hocam ben 16 yasindayim, 1135tl gibi bir rakam odenmisti ayrica sabit en fazla 5 yillik cikartabiliyorsunuz.

Hocam ben 16 yasindayim, 1135tl gibi bir rakam odenmisti ayrica sabit en fazla 5 yillik cikartabiliyorsunuz.
Öğrenci belgesi istediler mi? Şuan ne lliseliyim ne üniversiteliyim tercihlerin sonuçlanmasını bekliyorum.

Yani harç bedeli filan yok anladım, öğrenciliğimi kanıtlamam için öğrenci belgesi gerekli mi?

Yani harç bedeli filan yok anladım, öğrenciliğimi kanıtlamam için öğrenci belgesi gerekli mi?
Evet 25 yaş altında öğrenciyseniz sadece değerli kağıt bedeli ödüyorsunuz. Sistemden öğrenciliğinizin olup olmadığını kontrol ediyorlar. Ben gittiğimde öğrenci belgesi istenmedi, lise son öğrencisiyim.

Bu arada liseyi bitirmiş tercih sonuçlarınızın açıklanmasını bekliyormuşsunuz, bu durumdayken nasıl oluyor bilmiyorum öğrenci olarak sayılıp sayılmama durumunu. 199 aranarak bilgi alınabilir sanırım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…