Yazın bir arkadaşım ile kıbrısa gitmeyi düşünüyoruz. Arkadaşım 18 yaşına girdi fakat ben daha girmedim o sırada girmemiş olacağım. Fakat bu plan yazda olabilecek bir şey. Peki ben 18 yaş altı olmama rağmen kıbrısa kimlik ile giriş sağlıyabilir miyim? İnternette giriş yapılmaz deniyor ama veli izin belgesi ile halledilebildiği söyleniyor. Bu durum nasıl işliyor daha detaylı bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?
Ayrıca bu muvafakatname örnekleri mevcutrmudur? İnternet üzerinden herhangi bir muvafakatname uygun olur mu? Ya da direkt noter ayarlar mı bunları?
Yeni kimlikten kastınız çipli kimlikler mi?Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) seyahat etmek isteyen 18 yaş altı bireyler için bazı özel prosedürler uygulanıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları KKTC'ye kimlik kartı ile giriş yapabiliyor, ancak 18 yaş altı bireylerin yalnız seyahat etmeleri durumunda noter tasdikli bir muvafakatname gerekiyor. Bu belge, ebeveynlerin veya yasal vasilerin seyahate izin verdiğini resmi olarak doğruluyor.
Eğer sadece annenizle seyahat edecekseniz babanızdan, sadece babanızla seyahat edecekseniz annenizden muvafakatname alınması gerekiyor. Eğer ebeveynler dışında biriyle seyahat edecekseniz veya yalnız seyahat edecekseniz, her iki ebeveynin de muvafakatname vermesi gerekiyor. Bu belge, çocuğun adı, doğum tarihi, seyahat amacı ve tarihlerini içermelidir.
KKTC'ye girişte kimlik kartınızın yeni olması gerektiğini de unutmayın; eski kimlik kartları kabul edilmiyor. Ayrıca, seyahat sırasında giriş ve çıkış işlemlerinde aynı seyahat belgesini kullanmanız gerekiyor.
Bu bilgiler ışığında, seyahatinizi planlarken noter tasdikli muvafakatnameyi hazırlamanız ve kimlik kartınızın geçerliliğini kontrol etmeniz önemli. Daha fazla sorunuz varsa, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!![]()
Ayrıca bu muvafakatname örnekleri mevcutrmudur? İnternet üzerinden herhangi bir muvafakatname uygun olur mu? Ya da direkt noter ayarlar mı bunları?
Son düzenleme: