18 yaş altı otobüse tek başına binebilir mi?

charlyn1

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben 17 yaşındayım Antalya'dan Kocaeli'ne gideceğim otobüsle tek başıma binsem sıkıntı olur mu? Polis durduğu zaman bir sorun olur mu? (not: Ailemin haberi olmayacak gittiğimden) Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum😊

Herkese merhaba, ben 17 yaşındayım Antalya'dan Kocaeli'ne gideceğim otobüsle tek başıma binsem sıkıntı olur mu? Polis durduğu zaman bir sorun olur mu? (not: Ailemin haberi olmayacak gittiğimden) cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum😊

sadece 16-18 yaş arası çocuklar ebeveyn izni ile yalnız seyahat edebilirler.

sonuç olarak veli izni alırsanız sorun olmayacaktır

Veli iznini ailem yazsa olur mu yoksa noterden falan mı almaları gerekiyor cevaplarsanız sevinirim

Otobüs biletini almakta sorun yok, ancak polis çevirmesi sırasında ailenizin izin belgesi olması gerekir. Alternatif olarak, polisin ailenizi arayıp onay alması da yeterlidir. eğer aileniz seyahatinizden haberdar değilse ve polis çevirmesi olursa sorun yaşayabilirsiniz.

Son olarak, notere gitmenize gerek yok; ailenizden bir yetişkinin imzasını içeren bir izin belgesi yeterli olur. (aile üyenizin okunaklı bir şekilde boş bir A4 kağıdına yazması yeterli) ancak polis, tedbir amaçlı yine de ailenizi arayıp onay alabilir. Dediğim gibi, bunlar sadece polis çevirmesi olduğunda geçerli olur, eğer olmazsa rahat rahat gidersiniz.

Herkese merhaba, ben 17 yaşındayım Antalya'dan Kocaeli'ne gideceğim otobüsle tek başıma binsem sıkıntı olur mu? Polis durduğu zaman bir sorun olur mu? (not: Ailemin haberi olmayacak gittiğimden) Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum😊
Birden fazla kez il dışına gittim. Gerek terörün fink attığı Doğu illeri gerek Batı illeri.. Polis sorgu olarak gbt sorgu yapıyor. Yani terörden aranıyor musun diye vesaire. Zaten 16 yaş ve üstü artık ergin olarak sayıldığından ne yaptığının bilincinde sayılıyorsunuz bu yüzden çok da üstüne düşmüyorlar. Gönlünüz ferah olsun sevgilinle mutluluklar :)

Birden fazla kez il dışına gittim. Gerek terörün fink attığı Doğu illeri gerek Batı illeri.. Polis sorgu olarak gbt sorgu yapıyor. Yani terörden aranıyor musun diye vesaire. Zaten 16 yaş ve üstü artık ergin olarak sayıldığından ne yaptığının bilincinde sayılıyorsunuz bu yüzden çok da üstüne düşmüyorlar. Gönlünüz ferah olsun sevgilinle mutluluklar :)
Yani bu izin kağıdı felan gerek olmaz demi bu arada cevapladığınız içinde çok teşekkür ediyorum😊

Yani bu izin kağıdı falan gerek olmaz değil mi bu arada cevapladığınız içinde çok teşekkür ediyorum😊

Gördüğüm kadarıyla izin kağıdına gerek yok. Zaten kimi üniversiteliler de 17 yaşında olabildiğinden polisler çok üstünüze düşmeyecektir. Siz çocuk değilsiniz 16 yaşı geçmişsiniz :) hayırlı yolculuklar 🙌🙌

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı